Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ


Η πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας Καδριέ Εσρά Αϊγκούν, σε δήλωση της προς τον ανταποκριτή του πρακτορείου ΑΑ, ανέφερε πως οι εκδηλώσεις του συλλόγου –που έχει στόχο την ενδυνάμωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων- που γίνονται σε διαφορετικές περιοχές, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φιλίας.

Η Αιγκούν ανέφερε πως στις 16 με 19 Φεβρουαρίου θα κάνουνε την ¨Εβδομάδα Ελληνοτουρκικής Φιλίας¨ στην πόλη Κίρκλαρελί και είπε : Οι προσπάθειες του συλλόγου μας που αποτελούνε γέφυρες φιλίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, γίνονται αποδεκτές με ευμένεια από την κοινή γνώμη.

Ο σύλλογος μας πιστεύει πως η φιλία είναι τόσο σημαντική που δεν πρέπει να αφεθεί στις όποιες συμπτώσεις. Εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της φιλίας των λαών των δύο γειτονικών χωρών Τουρκίας και Ελλάδας.¨
Η Αϊγκούν παρείχε πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις που θ πραγματοποιηθούνε με τη συνεργασία του πανεπιστημίου του Κίρκλαρελί.
Η Αϊγκούν ανέφερε πως ¨Η εβδομάδα ελληνοτουρκικής φιλίας θα αρχίσει στις 16 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο με τις ομιλίες βάσει του πρωτοκόλλου και αργότερα θα συνεχιστεί με πάνελ που θα έχει τίτλο ¨Ιστορία των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας¨.
Αφού τελειώσει αυτό το πάνελ στον ίδιο χώρο θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο Ιστορία του Ελληνοτουρκικού διαλόγου¨.
Η Αϊγκούν ανέφερε πως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα χορέψουν ομάδες παραδοσιακών χορών του δήμου Κίρκλαρελί και του Λυκείου Φαναρίου, και αργότερα θα γίνουν τα εγκαίνια κοινής έκθεσης Τούρκων και Ελλήνων καλλιτεχνών.
Στις 17 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα υπάρξει περιήγηση στα μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και στις 18 Φεβρουαρίου θα υπάρξει συνάντηση καλλιτεχνών.
Η εβδομάδα φιλίας θα περατωθεί με συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στην Οικία Φιλίας.

tourkikanea.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP