Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Γκρεμίζουν, χτίζουν και αυθαιρετούν χωρίς άδειες και νόμιμα δικαιολογητικά


Χωρίς την απαιτούμενη άδεια «σήκωσαν» ολόκληρο τζαμί στο χωριό Λινός του σημερινού Δήμου Ιάσμου! Η Αστυνομία ενημέρωσε την Πολεοδομία για τις αυθαιρεσίες όμως για άγνωστο λόγο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Γιατί σιωπούν οι δημόσιες Αρχές και ιδιαίτερα η Πολεοδομία και το ΤΕΕ μπροστά στο όργιο για την ανέγερση τζαμιού στο χωριό Λινός του σημερινού Δήμου Ιάσμου; Υπάρχουν και φορολογικές παραβάσεις που όμως δεν ελέγχονται – Στις 15.000 ευρώ ανέρχεται η «ζημιά» για το ΙΚΑ! Για ποια ισονομία και ισοπολιτεία θα μιλήσουν τώρα οι εξτρεμιστικοί κύκλοι της μειονότητας σε αυτή την περίπτωση, την ίδια ώρα που φτωχοί βιοπαλαιστές πληρώνουν πρόστιμα στην Πολεοδομία για μικρές παρεμβάσεις που κάνουν στα σπίτια τους; Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο με σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας παρατηρήθηκε στο χωριό Λινός του σημερινού Δήμου Ιάσμου σε μια περίπτωση ανέγερσης τεμένους. Ζητήθηκε η σχετική άδεια για την εκτέλεση συγκεκριμένων οικοδομικών εργασιών και στη συνέχεια παραπλανήθηκαν οι υπηρεσίες και πραγματοποιήθηκαν εργασίες χωρίς την επίβλεψη αρμόδιου μηχανικού, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει και φορολογική παράβαση και φοροδιαφυγή.

Με την σχετική άδεια, τάχα για επισκευές μικρής έκτασης στο τέμενος, αυτό κατεδαφίστηκε εξ ολοκλήρου χωρίς την προβλεπόμενη κανονική άδεια και ανεγέρθη νέο τέμενος με την απαραίτητη θεμελίωση χωρίς να ζητηθεί και να εκδοθεί άδεια ανέγερσης όπως ο νόμος ορίζει.

Οι πηγές της «Φωνής» αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την Πολεοδομία για την αυθαιρεσία στην κατεδάφιση και ανέγερση νέου τεμένους αλλά δεν κινήθηκε κανένας ελεγκτικός μηχανισμός ούτε για τους παραβάτες αλλά ούτε και εναντίον του μηχανικού που υποτίθεται ότι επέβλεπε την ανέγερση του τεμένους.

Από πληροφορίες που συγκεντρώσαμε φαίνεται ότι υπάρχει και μια μεγάλη φοροδιαφυγή και στους πίνακες που δημοσιεύουμε φαίνεται η απώλεια των εσόδων του Κράτους αφού για τις συγκεκριμένες εργασίες έπρεπε να καταβληθούν οι αναφερόμενες αμοιβές και τα δημόσια τέλη.

Θα έπρεπε πρώτα να βγει άδεια κατεδάφισης του υπάρχοντος κτιρίου των 106 τ.μ. και να γίνει έλεγχος νομιμότητας και χρήσης των υπαρχόντων κτισμάτων. Η υπάρχουσα αποθήκη που με οικοδομική άδεια δηλώνεται χώρος για συνάθροιση κοινού με την ιδιότητα αίθουσα γερόντων θα έπρεπε να αλλάξει χρήση με ανάλογη οικοδομική άδεια για αλλαγή χρήσης ενώ την σχετική άδεια θα έπρεπε να πάρουν και για το υπαίθριο χώρο μπροστά από το ανεγειρόμενο τέμενος.

Τελειώνοντας θα πρέπει να αναφερθούμε στην απαραίτητη έκδοση άδειας για προσθήκη κτιρίου εμβαδού 216 τ.μ. στο μη κατεδαφισθέν πύργο του τεμένους ενώ από την μη έκδοση της άδειας όπως φαίνεται στο πίνακα που δημοσιεύεται δεν καταβάλλονται και αμοιβές για το ΙΚΑ, συνολικού ποσού 15.120 ευρώ (216 ημέρες Χ 70 ευρώ).

Θα πρέπει κάποιος να δώσει εξηγήσεις για το πώς και γιατί παρατηρούνται τόσες αυθαιρεσίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και το σπουδαιότερο πως οι αρχές δεν παρεμβαίνουν για τον καταλογισμό ευθυνών. Πόσες φορές δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια φτωχοί βιοπαλαιστές που τόλμησαν να χρίσουν κάποιο μικρό χώρο για την εξυπηρέτηση των βιοποριστικών αναγκών τους και πόσα δυσβάστακτα πρόστιμα επεβλήθησαν για τις «αυθαιρεσίες» αυτές. Υπάρχει άραγε ισοτιμία και ισοπολιτεία στη περιοχή μας;

http://fonirodopis.gr/press/?p=25222

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP