Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τουρκία: Τι κρύβει ο φράχτης στα σύνορα με Ελλάδα- Βουλγαρία...


Ο σχεδιασμός από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, να κατασκευάσουν φράκτες κατά μήκος των συνόρων τους με την Τουρκία, προκάλεσε έντονη κριτική, όπως σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet Daily News. Η κατασκευή αυτή είναι μια παραδοχή της πραγματικότητας, ότι, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να χτίσει ένα τείχος, με το οποίο θα επισημαίνονται τα σύνορά της, αναφέρει η εφημερίδα η οποία επικαλείται το πρακτορείο Anatolu. Οι προθέσεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας να κατασκευάσουν φράκτη κατά μήκος των συνόρων τους με την Τουρκία, υποκρύπτουν άλλα στοιχεία, υποστήριξε στο πρακτορείο της Ανατολίας, ο διευθυντής της Υπηρεσίας του Τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής Ανάλυσης, Σινάν Ογκάν.

«Η Ελλάδα με το πρόσχημα ότι θέλει να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση, και η Βουλγαρία, με το πρόσχημα ότι λαμβάνει μέτρα κατά του αφθώδους πυρετού, δικαιολογούν τη δόμη ενός τείχους μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Ογκάν. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετεί μια διαχωριστική γραμμή στα σύνορα, μεταξύ του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Αυτό δεν μπορεί να ληφθεί με ελαφριά την καρδία» επισημαίνει ο πολιτικός επιστήμονας.
Ο Μουσταφά Γιρντάμτσα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης των Επιμελητηρίων και των εμπορευματικών συναλλαγών και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Αδριανούπολης, πιστεύει ότι η Βουλγαρία δεν μπορεί να χτίσει τείχος στα σύνορά της με την Τουρκία, γιατί «θα ήταν πολύ δαπανηρός και δεν θα απέτρεπε τα ζώα να διασχίζουν τα σύνορα»
«Η Βουλγαρία επιθυμεί να κατασκευάσει 143 χιλιόμετρα φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία με το πρόσχημα να σταματήσει την εξάπλωση του αφθώδους πυρετού. Αυτοί (οι Βούλγαροι) το θέλουν ή η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει για αυτό; Αυτό δηλώνει ότι η ΕΕ οικοδομεί ένα άλλο ‘τείχος του Βερολίνου’ κατά μήκος των συνόρων μας. Έτσι θέλει να τονίσει τα συνορά της;» λέει ο αντιπρόεδρος του χρηματιστηρίου της Αδριανούπολης Σερντάρ Γιαλτσίνερ. Η Hürriyet Daily News, υπενθυμίζει ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ανακοίνωσε ότι η Αθήνα σχεδιάζει να χτίσει έναν φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία, για να σταματήσει τους σχεδόν 11 χιλιάδες παράνομους μετανάστες που περνούν από τον τομέα αυτόν κάθε χρόνο.
--
Τίτλος Άρθρου: «Турция вини България, че издига Берлинска стена по границата»

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP