Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

TRT 1: Oι ανεξάρτητοι μουσουλμάνοι υποψήφιοι, με τη νίκη τους έδωσαν τα μηνύματα ενότητας και συνεργασίας




Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν το Σαββατοκύριακο ρεπορτάζ και σχόλια για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους «τρεις τούρκους υποψηφίους» της Δυτικής Θράκης.
Χθες η TRT, το NTV, το CNN Türk, η TGRT, η SHOW TV και το Kanal D μετέδωσαν εκτενέστατα ρεπορτάζ σημειώνοντας τη σημασία των αποτελεσμάτων στους 3 δήμους της Δυτικής Θράκης για την υποψηφιότητα ανεξάρτητων μουσουλμάνων.

Η TRT1 μετέδωσε επίσης την είδηση ότι στον 2ο γύρο των εκλογών στη Δυτική Θράκη, οι ανεξάρτητοι μουσουλμάνοι υποψήφιοι, με τη νίκη τους έδωσαν τα μηνύματα ενότητας και συνεργασίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ανταποκρίτρια Berrin Kara από τη Κομοτηνή, μετέδωσε ότι στη Δυτική Θράκη επικρατούσε κλίμα ευτυχίας, χαράς και ενθουσιασμού με τη νίκη των τριών υποψηφίων στη Μύκη της Ξάνθης με τον Μουσταφά Τσουκάλ, στο δήμο Αρριανών της Κομοτηνής με τον Ιμπραήμ Σερίφ και στον Ίασμο επίσης της Κομοτηνής, όπου «η χαρά ήταν διπλή διότι ο νικητής Ισμέτ Καντί είχε ως αντίπαλο έναν Έλληνα». ...
Η μουσουλμανική μειονότητα θεωρεί ότι η συνεργασία που θα έχουν με τους 3 ομογενείς τους επί 4 χρόνια θα είναι μια νέα περίοδος γι αυτούς. Επίσης, με την αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης θα υπάρξουν περισσότερες δικαιοδοσίες στους Δήμους.
Τέλος, η TRT Türk μετέδωσε τη νίκη των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης Ισμέτ Καντί, Ιμπραήμ Σερίφ και Μουσταφά Τσουκάλ ως ένα σημαντικό βήμα για την μειονότητα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP