Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πάλι ο Μπαγίς στην Αθήνα…


Ο Τούρκος υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς, που έρχεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, θα μιλήσει σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι ο φορέας που τον καλεί ετησίως το κάνει στο ίδιο χρονικό διάστημα και ο κ. Μπαγίς επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια, τα τελευταία τρία χρόνια! έρχεται ο τούρκος υπουργός και μας λέει πόσα καλά πράγματα έκανε για τους Έλληνες της Τουρκίας η κυβέρνηση Ερντογάν. Πόσο προσπαθεί να βοηθήσει την Κύπρο. Πόσο ενδιαφέρεται για τις διμερείς σχέσεις μας, με τους γνωστούς όρους του casus belli, που φυσικά δεν ανατράπηκε, απλά το ονόμασαν διαφορετικά.
Ο κ. Μπαγίς έχει και καλά λόγια για την ελληνική βοήθεια στην ΕΕ, όπου οι κακοί Ελληνοκύπριοι δυσκολεύουν τη ζωή των Τούρκων που διατηρούν στο ακέραιο τους 40.000 στρατιώτες των κατοχικών τουρκικών Ε.Δ.
Τέλος ο κ. Μπαγίς θα επαναλάβει με θρησκευτική ευλάβεια πόσο θέλει να βοηθήσει τους περίπου καταπιεσμένους “αδελφούς” του (κατ’ αυτόν “τούρκους”) της Θράκης.
Κι ενώ ο κ. Μπαγίς και ο αρχηγός του ο κ. Ερντογάν, κρατούν μια σταθερή πορεία πίεσης της Ελλάδας σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, η Αθήνα χαμογελά ικανοποιημένη και μιλά για τους φίλους της υπουργούς της Άγκυρας….

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP