Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ


Ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ, στο ίδιο καζάνι βράζουν. Χορεύουν σαν τις μαϊμούδες με τις ψήφους της μειονότητας. Όταν τους συμφέρει η μειονότητα είναι πολύ καλή, και όταν δεν τους συμφέρει γινόμαστε κακοί. Εμείς δεν ξέραμε να υπάρχουν ακραία στοιχεία μέσα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο κύριε Πεταλωτή, εμείς είμαστε. Αφού εμείς δεν είμαστε, άρα δεν υπάρχει κανείς. Δεν αντιλαμβανόμαστε, τι είναι αυτή η φιλολογία μια και δυό περί ακραίων στοιχείων. Η στάση σας είναι κοινή, δήθεν η μειονότητα είναι που σας ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ, πότε άραγε θα απαλλαγείτε από αυτήν την ενόχληση ;Κύριε Πεταλωτή η μειονότητα αυτή έδωσε στο ΠΑΣΟΚ περίπου 40 χιλιάδες ψήφους ; Εσείς τι δώσατε ; Κοιταχτείτε και λίγο. Συνεχίζετε κάθε τόσο να επιτίθεστε. Εσύ τουλάχιστον γνωρίζεις πως μέσα στην μειονότητα δεν υπάρχουν εξτρεμιστικά στοιχεία. Αν τώρα εσείς θεωρείτε ως ακραία στοιχεία το να διεκδικεί κάποιος το δίκιο του και να λέει το σωστό, τότε ναι όλη η μειονότητα είναι ακραία. Να το ξέρετε.

Εντέλει, ο συμπολίτης και δημοκρατικών πεποιθήσεων υπουργός μας βγήκε σε ένα ελληνικό ραδιόφωνο στην Κομοτηνή και τα ξεφούρνισε. Αυτός το πήγε παραπέρα και χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά τους ανεξάρτητους συνδυασμούς ως διχαστικούς.

Ο υφυπουργός εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος-βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως το κόμμα της ΝΔ παράγοντας φοβικά σύνδρομα με το χαρτί της μειονότητας, παίζει με την φωτιά. Ο Πεταλωτής δήλωσε : ¨ Την ώρα που εμείς διασφαλίζουμε τα θεμέλια συνθηκών ειρήνης, αυτοί παίζουν με την φωτιά. Και αυτά γίνονται παρά το ότι εμείς είπαμε πως οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί της μειονότητας είναι συνδυασμοί διχασμού. Σήμερα οι άνθρωποι της ΝΔ βγαίνουν και το κάνουν κατά τον πλέον επίσημο τρόπο. Είναι υποχρεωμένοι μια μέρα να λογοδοτήσουν για αυτό. Αυτό είναι επικίνδυνο¨.

Ο Πεταλωτής σχολιάζοντας τις εκλογές στην περιφέρεια, απηύθυνε στην ΝΔ το ερώτημα για ποιό λόγο έκρυψαν τον Αντώνη σαμαρά από τη Ροδόπη. Ανέφερε πως ¨Θα είχαν τους λόγους τους για αυτό¨ και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των μελών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ σχετικά με το ότι αν κερδίσει στην περιφέρεια ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη, στο συμβούλιο Ροδόπης από τους 6 συμβούλους οι 4 θα είναι από την μειονότητα.

Συνέχισε λέγοντας : ¨ Πρόκειται για μια πολιτική λασπολογίας που εφαρμόζει το κόμμα της ΝΔ στην περιοχή μας και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αν οι συμπολίτες μας ρίξουν μια ματιά στις σελίδες τοπικής εφημερίδας που βγαίνει στην Κομοτηνή θα δούνε μια είδηση με τίτλο ¨Το ΠΑΣΟΚ προκαλεί ζημιά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης¨. Στην σχετική είδηση παρατίθεται και μια συνέντευξη του Ευριπίδη Στυλιανίδη που τα φανερώνει όλα. Όλα αυτά είναι μια πολιτική λασπολογίας απέναντι στον Άρη Γιαννακίδη. Είναι γνωστή η πολιτική διαστρέβλωση που κάνει η ΝΔ. Και το κάνουν αυτό ξεδιάντροπα με μια παραφιλολογία φόβου γύρω από τα ευαίσθητα θέματα της περιοχής. Εάν εκλεγεί ο Άρης Γιαννακίδης και από τους 51 συμβούλους οι 5 θα είναι από την μειονότητα, τότε όποιος κινδυνολογεί για αυτό το θέμα, τότε παίζει το ίδιο παιχνίδι με τους ακραίους της μειονότητας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι κρίμα ένα κόμμα που τόσα χρόνια υπήρξε κυβέρνηση και τώρα είναι αντιπολίτευση να ταυτίζεται με τέτοιου είδους επικίνδυνα παιχνίδια.

Η συμπεριφορά αυτή της ΝΔ αποτελεί ένδειξη ανασφάλειας, ασέβειας και πανικού απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που εμείς διασφαλίζουμε τα θεμέλια συνθηκών ειρήνης, αυτοί παίζουν με την φωτιά. Και αυτά γίνονται παρά το ότι εμείς είπαμε πως οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί της μειονότητας είναι συνδυασμοί διχασμού. Σήμερα οι άνθρωποι της ΝΔ βγαίνουν και το κάνουν κατά τον πλέον επίσημο τρόπο. Είναι υποχρεωμένοι μια μέρα να λογοδοτήσουν για αυτό. Αυτό είναι επικίνδυνο¨.


Κατηγορίες:http://www.birlikgazetesi.info

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP