Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Όπλα αξίας 1 δις δολάρια εξήγαγε η Τουρκία το 2010. "Η μείωση των εξοπλισμών ξεκίνησε Νο.3"


Επέτυχε τους στόχους της όπως φαίνεται η τουρκική πολεμική βιομηχανία και η υπογραμματεία πολεμικής βιομηχανίας της γειτονικής χώρας όσον αφορά την αξία των εξαγωγών και το ποσοστό κάλυψης των αναγκών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από την εγχώρια πολεμική βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα με βάση στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ η τουρκική πολεμική βιομηχανία κατάφερε να καλύψει κατά 51% τις εξοπλιστικές ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2010. Αντίστοιχα θετική ήταν η πορεία και των εξαγωγών των τουρκικών οπλικών συστημάτων οι οποίες έφτασαν το 1 δις δολάρια με 1.000 εταιρείες και 60.000 εργαζομένους να δραστηριοποιούνται άμεσα και έμμεσα στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας στην Τουρκία.

Απώτερος στόχος της υπογραμματείας πολεμικής βιομηχανίας της Τουρκίας είναι το ποσοστό της βιομηχανική επάρκεια για τον τομέα της άμυνας να φτάσει το 70% καταστώντας σταδιακά τη χώρα ανεξάρτητη από τους ξένους προμηθευτές και καταλαμβάνοντας ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς όπλων στον κόσμο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP