Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νέα τουρκοφιέστα σε χωριό της Κομοτηνής


Μια είδηση από την ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί (20-11-2010):

Υπέροχη υπήρξε η πρώτη βραδιά αλληλεγγύης που οργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Λυκείου και ο αθλητικός σύλλογος Λυκείου. Στην βραδιά αυτή που εμφανίστηκε και ο Τούρκος καλλιτέχνης Σονέρ Αριτζά όλοι γλέντησαν με την καρδιά τους. Ιδιαίτερα ενθουσιάστηκαν οι νέοι. Στην βραδιά μετείχε και ο Τουρκος καλλιτέχνης Γκιουλτεκίν, ο οποίος με τα παραδοσιακά τραγούδια των Βαλκανίων χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές στους ανθρώπους μας. Στην λαχειοφόρο αγορά που έγινε, δόθηκαν διάφορα δώρα, μεταξύ των οποίων και μία μοτοσυκλέτα.

Στην βραδιά αλληλεγγύης μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραίμ Σερίφ, ο ηγέτης της ¨Κοινωνικής Κίνησης¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν και η ομάδα του, ο δήμαρχος του δήμου Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο τέως βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ και περίπου 750 άτομα.

Παρουσιαστής στην βραδιά ήταν ο πρόεδρος της G.A.T (Κοινότητα Νέων Ακαδημαϊκών) Ιρφάν Τσακίρ. Ο δήμαρχος του δήμου Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ συνεχάρη όλους για το Μπαϊράμι και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του εκεί σε ένα τόσο εκλεκτό περιβάλλον μαζί με τον νέο δήμαρχο. Ο Ντουντάρ είπε: ¨ Περάσατε μια όμορφη εκλογική περίοδο. Οι εκλογές αυτές έγιναν για πρώτη φορά με τον νέο νόμο. Οι εκλογές αυτές, ιδιαίτερα στην Δυτική Θράκη οπωσδήποτε παρακολουθήθηκαν όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλου του κόσμου. Ήταν όμορφες εκλογές. Συγχαίρω όλους τους φίλους που μετείχαν σε αυτές τις εκλογές. Σε αυτή τη διαδικασία, η ζωή και οι δημοκρατικές παραδόσεις της μειονότητας μας κέρδισαν μια δυναμική και μια εμπειρία. Μακάρι οι φίλοι που θα αναλάβουν τώρα καθήκοντα, να προσφέρουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους δήμους που έχουν μεγαλώσει. Συγχαίρω τους εκλεγέντες φίλους και εύχομαι να τους βοηθάει ο Θεός¨.

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς, απυηύθυνε χαιρετισμό εξ ονόματος των συναδέλφων του και τους συνεχάρη για το Μπαϊράμι. Ο Σάρνιτς είπε : ¨Και πέρσι είχε γίνει εδώ μια εκδήλωση. Η οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που στήνουν γέφυρες με την Τουρκία, στις Σάππες, την πιο εξαίρετη περιοχή της Δυτικής Θράκης, είναι πολύ σημαντική για την ανάδειξη της ενότητας και ομοψυχίας της μειονότητας. Εάν απόψε δεν κάνατε αυτήν την εκδήλωση, εμείς δεν θα είμασταν εδώ. Φυσικά πάλι θα βλεπόμασταν, αλλά τώρα είμαστε μαζί με τον δήμαρχο του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, ο δήμαρχός μας Ιμπραίμ Σερίφ είναι εδώ, ο επικεφαλής της ¨Κοινωνικής Κίνησης¨ κύριος Σααντετίν είναι εδώ, ο τέως βουλευτής μας Ιλχάν Αχμέτ είναι εδώ, όλοι οι γνωστοί μας φίλοι είναι μαζί σας. Πιστεύω ότι αυτήν τη βραδιά θα περάσουμε πολύ καλά. Ένα άλλο στοιχείο που κάνει σημαντική αυτή τη βραδιά είναι η πρόσκληση που κάνατε στον καλλιτέχνη Σονέρ Αριτζά, ο οποίος σας αγαπάει και έχει κάνει τα προβλήματα σας, προβλήματα του. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων. Την περασμένη εβδομάδα όταν βγήκε στην τηλεόραση μίλησε επί μακρόν για εσάς. Πραγματικά είναι ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης. Υπό αυτήν την έννοια επιθυμώ να προσφέρω τις ευχαριστίες μου στον σύλλογο γυναικών Λυκείου και σε όλους τους διοικούντες¨.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP