Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Μεταβιβάστε το ορφανοτροφείο ΑΜΕΣΑ”


ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ
ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
To τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τις τουρκικές αρχές, την άμεση επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα το Ορφανοτροφείο θα μεταβιβαστεί από τα χέρια του τουρκικού δημοσίου στην ιδιοκτησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Ζaman το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με επίσημο έγγραφο που έστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, ζητεί να σταματήσουν οι κωλυσιεργίες του τουρκικού δημοσίου και του υπενθύμισε ότι υπάρχει απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες. « Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το κτίριο του Ορφανοτροφείου πρέπει να μεταβιβαστεί στο Πατριαρχείο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου»
Η εισαγγελία της Πριγκήπου ρώτησε αν έχει καταβληθεί αποζημίωση για το συγκεκριμένο ακίνητο , καθώς η Τουρκία είχε διεκδικήσει αποζημίωση για να μεταβιβάσει το ακίνητο, κάτι το οποίο το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αρνητική απόφαση. Ουσιαστικά ο τούρκος εισαγγελέας, ζητεί ακόμα αποζημίωση για να μεταβιβαστεί το ακίνητο στο Πατριαρχείο.
Όμως το Υπουργείο Δικαιοσύνης με έγγραφο που έστειλε στο εισαγγελέα αναφέρει ότι « δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την μεταβίβαση του ακινήτου στο Πατριαρχείο» και υπενθυμίζει πως σε περίπτωση μη εφαρμογής της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου θα υπάρχουν σοβαρές αρνητικές πολιτικές επιπτώσεις για την Τουρκία σε διεθνές επίπεδο.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP