Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Kαθέλκυση του πρώτου τουρκικού LCT νέας γενιάς


Καθελκύστηκε στις 2 Οκτωβρίου από τα ναυπηγεία της Tuzla στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης το πρώτο (Ç-151) από τα 8 συνολικά ταχέα Αποβατικά Σκάφη Αρμάτων (LCT) για το σχετικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK).

Η ναυπήγηση των πλοίων σχεδίασης ADİK-Furtrans ξεκίνησε στις 29 Ιανουαρίου 2010 και το κόστος του προγράμματος ναυπήγησης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Τα πλοία έχουν εκτόπισμα πλήρους φόρτου 1155 τόνων, μήκος 79,75 μέτρα, πλάτος 11,7 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων. Κάθε LCT μπορεί να μεταφέρει φορτίο 320 τόνων με ωφέλιμη επιφάνεια καταστρώματος 300 τετρ. μέτρα, δηλαδή 7 μέσα άρματα μάχης ή εναλλακτικά 17 φορτηγά ή 250 άνδρες. Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με δύο τηλεχειριζόμενες σταθεροποιημένες πλατφόρμες οπλισμού με πυροβόλο STOP των 25mm της εταιρείας Aselsan. Η τελευταία πρόκειται να εξοπλίσει τα πλοία με τα παραπάνω συστήματα και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό έναντι συμβολαίου αξίας 20,2 εκατ. ευρώ.

Mε την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος, το TDK θα ενισχύσει περαιτέρω τις αποβατικές του δυνατότητες στο Αιγαίο, πλαισιώνοντας τον ήδη εύρωστο στολίσκο αποβατικών πλοιών της ναυτικής βάσης Φώκαιας, έδρα της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP