Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Με «πατρική» διάθεση ο Τ. Ερντογάν συμβουλεύει την Ελλάδα να αφοπλιστεί!


Έχοντας «λύσει» τα προβλήματα της Τουρκίας και ενεργώντας με την περιβολή της πάλαι ποτέ Υψηλής Πύλης αλλά και της νεο-οθωμανικής «πατρικής» αυτοκρατορικής διάθεσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επιχείρησε σήμερα να «καταδείξει» τα «λάθη» της Ελλάδας που οδήγησαν στην σημερινή κρίση προτρέποντάς την ουσιαστικά να τα θεραπεύσει.

Έτσι μιλώντας με την ευκαιρία της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρέις στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα «λάθη» της Ελλάδας να ξοδέψει «ό,τι έχει και δεν έχει σε αμυντικούς εξοπλισμούς» και ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας:

"Πίσω από την κρίση αυτή βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς. Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς. Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς. Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος" κατέληξε.

Όσον αφορά στη χώρα του, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην έκφραση που υπήρχε στο παρελθόν «η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς» για να εξηγήσει ότι επί χρόνια δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε για τη θάλασσα, τα μέταλλα, τους ποταμούς, τον άνθρωπο, την παιδεία και τους νέους, δηλαδή «το μέλλον» της χώρας. Αντίθετα, όπως είπε, ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας στο όνομα των «φανταστικών εχθρών». Την αντίληψη αυτή προσπάθησε να αντιστρέψει η κυβέρνησή του, υποστήριξε ο ίδιος.

Προφανώς ο τούρκος πρωθυπουργός δε θυμόταν ή δεν ήθελε να αποκαλύψει στους ακροατές του το μέγεθος των τουρκικών εξοπλιστικών προγραμμάτων τα οποία ανέρχονται στα 50 δις. $ μέχρι το τέλος του 2020, όπως έχει αναφέρει και το defencenet.gr πρόσφατα.

Τμήμα ειδήσεων dfefencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP