Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΕΠΑΦΕΣ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΜΕ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


O εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ και ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης μετείχαν στις 31-7-2010 στον 5ο εθνικό διαγωνισμό ανάγνωσης Κορανίου που οργανώθηκε στην πόλη Κίρτζαλι της Βουλγαρίας. Ο διαγωνισμός που οργανώθηκε από τον αρχιμουφτή της Βουλγαρίας Δρ. Μουσταφά Χάτζι και με την συμμετοχή του λαού του Κίρτζαλι, υπήρξε υπέροχος. O διαγωνισμός διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κίρτζαλη σε πέντε κατηγορίες και διαγωνίστηκαν νέοι ηλικίας από 15 έως 25 χρονών. Οι νέοι με τις προσπάθειες τους στα μαθήματα Κορανίου, και με τη απαγγελία τους και με την προέλευση τους και με τις φωνές τους προσέφεραν στον κόσμο. Στο τέλος του διαγωνισμού κάθε κατηγορίας δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους πρώτους, και τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να μαθαίνουν και να απαγγέλουν το Κοράνιο.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε ο λόγος στους εκλεγμένους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, οι οποίοι συνεχάρησαν τις μάνες και τους πατέρες των νέων καθώς και τους δασκάλους που τα ανέθρεψαν. Επίσης εκτιμήθηκε ιδιαίτερα η διοργάνωση στη Βουλγαρία μετά από πολλά χρόνια ολοκληρωτισμού, τέτοιων ωραίων απαγγελιών Κορανίου. Σε αυτό το πλαίσιο οι μουφτήδες μας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούνε με τους μουφτήδες στη Βουλγαρία και να ανταλλάξουν ιδέες.

Η ημερήσια αυτή επίσκεψη υπήρξε αποδοτική και για τις δύο πλευρές και ειπώθηκε πως και στους δικούς μας διαγωνισμούς Κορανίου τα επόμενα χρόνια, θα έρθουν μουφτήδες από την Βουλγαρία συμβάλλοντας σε αυτές τις ωραίες εκδηλώσεις.

Σχόλιο : Έτσι είναι, αν έχεις κοινό αφεντικό αποκτάς μια διαφορετική εξοικίωση με τον… συνάδελφο σου.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP