Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Και νέες παραβιάσεις των Τούρκων στο FIR Αθηνών… Μάλτας!


Μάταιες αποδεικνύονται οι «εκκλή­σεις» της Αθήνας να σεβαστεί, επιτέλους, η Άγκυρα το Διεθνές Δίκαιο στο Αιγαίο, αφού στην πράξη η Τουρκία δεν φαίνεται να μεταβάλλει τη στάση της έναντι της χώρος μας.
Την Κυριακή, ανήμερα της εκδήλωσης μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Κάρ­παθο, στη μνήμη του ηρωικού σμηναγού Κ. Ηλιάκη, παρουσία μάλιστα του ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη, αεροσκάφη της τουρ­κικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματο­ποίησαν και πάλι παραβάσεις του FIR Αθηνών, κατευθυνόμενα σε δεσμευμένη περιοχή ασκήσεων στο νοτιοδυτικό άκρο της ελληνικής περιοχής ευθύνης (στα όρια FIR Αθηνών – FIR Μάλτας).

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουρ­γός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλω­ση, καλούσε την Τουρκία «να τερματίσει πλέον, εάν πράγματι εννοεί αυτά που λέει, τις αμφισβητήσεις και την αναθεωρητική πολιτική και τις πρακτικές της στο Αιγαίο», σχηματισμός έξι μαχητικών και ενός αερο­σκάφους Ναυτικής Συνεργασίας CΝ235 «εισέβαλε» στο FIR Αθηνών νοτιοανατο­λικά της Ρόδου και, αφού πέταξαν νότια της Κρήτης (στο όριο του FIR Αθηνών με το FIR της Τρίπολης), κατευθύνθηκαν σε περιοχή ασκήσεων στο νοτιοανατολικό άκρο του ελληνικού FIR…
Αρμόδιες πηγές, που παρακολουθούν τη στρατιωτική δραστηριότητα της Τουρ­κίας, ανέφεραν σχετικά ότι η Άγκυρα επιχειρεί τώρα να καταστήσει αισθητή την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, πραγματο­ποιώντας ασκήσεις ακόμα και νοτίως της Μάλτας.
Στο μήνυμα που απηύθυνε ο αναπλη­ρωτής υπουργός Εθν. Αμυνας Π. Μπεγλίτης από την Κάρπαθο για το χαμένο ηρω­ικό πιλότο Κώστα Ηλιάκη, ανέφερε ειδι­κότερα: «θέλω με την ευκαιρία της σημε­ρινής εκδήλωσης να καλέσω εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνι­κής Αμυνας τη γείτονα χώρα να σεβαστεί, επιτέλους -αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα νέο δρόμο ειρήνης- το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες, τις αποφά­σεις των διεθνών οργανισμών», προσθέ­τοντας ότι «μόνον έτσι, κάτω απ’ αυτή την προϋπόθεση, μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία ένα μέλλον ειρήνης, συνύπαρ­ξης, συνεργασίας των δύο λαών και των δύο χωρών».

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΛΑΚΙΣ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP