Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στην Αθήνα τουρκική αντιπροσωπεία για ΜΟΕ


Δύο ημέρες μετά την κατάφωρη παραβίαση των ΜΟΕ από την τουρκική Αεροπορία το ΓΕΕΘΑ υποδέχεται τουρκική αντιπροσωπεία ... στο πλαίσιο της υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας! Η τουρκική αντιπροσωπεία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών θα επισκεφθεί την Αθήνα από 25 μέχρι 28 Μαΐου 2010.

Στις 26 Μαΐου 2010 η Τουρκική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον Ακόλουθο Άμυνας της Τουρκίας στην Αθήνα, θα επισκεφθεί το ΓΕΕΘΑ όπου θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες με την αντίστοιχη ελληνική αντιπροσωπεία. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στον καθορισμό των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των ΜΟΕ για το 2011.

Υποθέτουμε ότι θα υπάρχει κι ένας μηχανισμός που να καταμετρά τις παραβιάσεις των ΜΟΕ από την μία ή την άλλη πλευρά και να καταλογίζει κάποιου είδους "ποινές", όπως π.χ. "πάγωμα" συνομιλιών. Δε διαφορετική περίπτωση δεν θα μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά για Μέτρα Οικοδόμησης Επικυριαρχίας, (τουρκικής φυσικά) στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο Επιδαύρου - Μυκηνών και στην πόλη του Ναυπλίου. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης και το τουρκικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Πειραιά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP