Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δημοσίευμα στη Δανία προκαλεί σάλο στη Τουρκία


Η εφημερίδα Berlingsk Tidende, μια από τις μεγαλύτερες στη Δανία, δημοσιεύει ένα επτασέλιδο άρθρο, σύμφωνα με το οποίο η αστυνομία της χώρας απέκρυπτε επί σειρά ετών πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν το τηλεοπτικό κανάλι Roj TV με το ΡΚΚ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Το Roj TV είναι ένα δορυφορικό κουρδικό κανάλι που εκπέμπει σε όλες τις διαλέκτους της κουρδικής, καθώς επίσης και στα περσικά, στα αραβικά και στα τουρκικά.

Το εν λόγω δημοσίευμα περιλαμβάνει μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Ιρανό πρώην διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού στη Δανία, Μανούσερ Ζονοόσι, και τον Μετίν Γιούσε, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Roj TV στο Βέλγιο, με τον Μουράτ Καραγιλάν, τον διοικητή των ανταρτών του ΡΚΚ και τον σημερινό ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Τουρκία, από όλες τις πλευρές, και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα Vatan, δήλωσε πως το Κουρδικό αποτελεί το "μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας σήμερα".

Ειδικότερα, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ δεν χρησιμοποίησε την έκφραση "κουρδικό", αλλά είπε "όπως και να το ονομάζετε, είτε το αποκαλείτε τρομοκρατία, είτε δημοκρατία, είτε αδελφότητα στα κουρδικά, αυτό αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας μας σήμερα".

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP