Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας


Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν μια νέα στρατιωτική συμφωνία για την συνεργασία σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο χθες Δευτέρα στην Άγκυρα. Η συμφωνία υπογράφτηκε από πλευράς Τουρκίας από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ και από πλευράς Σαουδικής Αραβίας από τον πρίγκιπα και αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της χώρας Χαλίντ μπιν Σουλτάν. Σύμφωνα με τον Μπασμπούγ, η συμφωνία αυτή θα συνεισφέρει στην ειρήνη και σταθερότητα στην Μέση Ανατολή, ενώ ο Σαουδάραβας πολιτικός τόνισε ότι οι «βαθιοί δεσμοί αδελφότητας» μεταξύ των δυο χωρών ήταν η αιτία πίσω από αυτήν την συμφωνία.

Η συμφωνία αυτή θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των ικανοτήτων τους.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που συναντήθηκε νωρίτερα με τον μπιν Σουλτάν, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «θα συζητήσουμε πιθανή συνεργασία στην κατασκευή προϊόντων σχετικών με τον χώρο της άμυνας. Επίσης θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής τεχνογνωσίας με την Σαουδική Αραβία. Αποσκοπούμε στην κοινή παραγωγή οπλικών συστημάτων που χρειάζονται οι δυο χώρες μας.»

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικές εταιρείες έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε αμυντικά προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας, οπως στην αναβάθμισης των σουδαραβικών Μ113.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP