Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

"EKTOΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΑΣΚΗΣΗ"


Διευκρινίσεις σχετικά με την τουρκική επιχείρηση «Μεσογειακή Ασπίδα» που έχει πεδίο δράσης τη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, έδωσε το υπουργείο Αμυνας, με αφορμή και σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, αναφέρει:

* Η Τουρκία οργανώνει από το 2006 τη συγκεκριμένη επιχείρηση επικαλούμενη σειρά γενικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης διακίνησης προσώπων, καθώς και για την εφαρμογή των απαγορεύσεων ως προς τη διάδοση διαφόρων κατηγοριών όπλων.

* Η τουρκική επιχείρηση «Operation Mediterranean Shield» με πεδίο δραστηριοτήτων τη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, γίνεται σε συνδυασμό με την επιχείρηση «Active Endeavor» που πραγματοποιείται από το 2001 υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και με την επιχείρηση «UNIFIL II», που πραγματοποιείται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

* Η «Operation Mediterranean Shield» ποτέ ως τώρα δεν έχει αναπτύξει δραστηριότητα στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP