Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Έν Αμύνη…


ΤΕΛΙΚΑ, φαίνεται η κρίση, για να μην πούμε τίποτε άλλο, μας χτύπησε στο κεφάλι.
Από τη μία έχουμε τον νομάρχη Χίου να μη βλέπει κανένα πρόβλημα, ακόμη και σε περίπτωση που στα νησιά εγκατασταθούν ως μόνιμοι κάτοικοι οι Τούρκοι, όπως απεκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το Defencenet.
Απο την άλλη, Έλληνας δήμαρχος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώνει ότι τελικά δεν τρέχει και τίποτε, δημοκρατία έχουμε, όταν κάτοικοι της Ελευσίνας τού κατήγγειλαν ότι οι έστησαν – τελείως ανενόχλητοι και φανερά – γραφεία, και δη σε ισόγειο το» Δήμου του, ώστε να μπορούν να βλέπουν όλοι τις γνωστές σημαίες τους με τα τρία αστροφέγγαρα.

Τούτο δε σε μία περιοχή, η οποία φιλοξενεί ήδη δύο τζαμιά.

□ ΣΤΑ BLOGS βλέπει κανείς να έχει πλημμυρίσει ο τόπος από βίντεο από διάφορες εκδηλώσεις των Τούρκων στη Θράκη, με τους εκπροσώπους των ελληνικών Αρχών και κομμάτων να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον με μία εμετική δουλικότητα έναντι του Τούρκου προξένου -και όχι μόνο- για το ποιος θα πει τα καλύτερα λόγια, τη στιγμή που όδευε για τις φυλακές ο Τούρκος «φωτογράφος» της μειονότητας που καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για κατασκοπία εις βάρος της Ελλάδος.
□ Σ ΤΙΣ 2 ΜΑΪΟΥ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Λ Δρούτσας, απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε από το ακροατήριο στο συνέδριο του «Economist», για το θέμα της αμοιβαίας μειώσεως των αμυντικών δαπανών από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (το οποίο κατάφεραν να μας περάσουν τεχνηέντως οι Τούρκοι), απάντησε ότι «αυτό είναι το όραμα και ο υπέρτατος στόχος της εξωτερικής πολιτικής» της χώρας. Τελικά, αυτός δεν ξέρει καν σε ποία χώρα βρίσκεται και κυρίως με ποία χώρα συνομιλεί…
□ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΪΟΥ είχαμε μία νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας ορισμένων ένστολων, στο Μοναστηράκι αυτή τη φορά, που ευτυχώς έγινε χωρίς παρατράγουδα. Το ευτύχημα ήταν ότι αυτή τη φορά δεν είχαμε καμία άστοχη δήλωση του ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλου, που όμως θα πρέπει να προβληματισθεί σοβαρά με την κατάσταση που επικρατεί στο στράτευμα…
□ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ είχαμε μία ακόμη προκλητική ενέργεια των Τούρκων, όταν σχηματισμός τους από 6 F-16 (από ένα σύνολο οχτώ) εισήλθε σε δεσμευμένη, λόγω ασκήσεως του Π.Ν., περιοχή και δεν απεχώρησε παρά μόνο, αφού ενεργοποιήθηκε η περίφημη «κόκκινη γραμμή» (δεν τη βαφτίσανε για πλάκα έτσι) μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ.
□ Μία ΜΙΚΡΗ επίδειξη «τσαμπουκά», έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, λίγο πριν από την εδώ άφιξη του πρωθυπουργού Ερντογάν και της μισής περίπου κυβερνήσεώς του.
□ Από ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ εβδομάδα, όμως, μην ανησυχείτε, γιατί στοιχηματίζουμε ότι οι Τούρκοι θα φρονήσουν να δημιουργήσουν ένα τόσο θερμό κλίμα, που θα κάμψει τις αντιστάσεις και των πλέον δύσπιστων για τις αγνές και φιλικές προθέσεις των Τούρκων. Βάλτε και την κουστωδία των Τούρκων επιχειρηματιών που θα συνοδεύουν τον Τούρκο πρωθυπουργό, που αναμένεται να κλείσουν αρκετές δουλειές με τους ενδεείς και απελπισμένους δικούς μας, και, αν δεν μας πάρουν τα σώβρακα (μετά συγχωρήσεως βέβαια), να μη με λένε… στήλη.
□ Το ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ που μάθαμε την περασμένη εβδομάδα ήταν ότι ο δραστήριος επιχειρησιακός υποδιοικητής της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου κατάφερε αυτό που δεν είχε καταφέρει να κάνει κανένας από τους προκατόχους του και όλους τους προηγούμενους διοικητές της: να «μαντρώσει» συγκεκριμένο στέλεχος της υπηρεσίας του, οι πληροφορίες για την περίεργη δραστηριότητα του οποίου είχαν φτάσει στα αυτιά ακόμη και των πλέον άσχετων με την ΕΥΠ. Ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση της ζωτικής αυτής υπηρεσίας, που ελπίζεται να βρει κάποτε τον δρόμο της…
ΠΗΓΗ : ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP