Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Με επισημότητα στην Ανδριανούπολη ο ψευδομουφτής Μετέ


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της μειονοτικής εφημερίδας Κομοτηνής «Μπιρλίκ» μαθαίνουμε ότι πρόεδροι άτυπων οργάνων και άνθρωποι με κίβδηλες ιδιότητες περιοδεύον στην Τουρκία ως εκπρόσωποι της μειονότητας και κάνουν επίσημες συναντήσεις με φορείς και πανεπιστημιακούς. Μια τέτοια είδηση ανέφερε ότι ο πρόεδρος της άτυπης συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας της Δυτικής Θράκης και ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, στις 30 Απριλίου επισκέφτηκε την Ανδριανούπολη ως καλεσμένος των φοιτητών Δ. Θράκης της Ανδριανούπολης, και είχε μια σειρά από συναντήσεις. Το ότι ο κ. Μετέ προβαίνει σε αντιποίηση αρχής επικαλούμενος μια ιδιότητα που δεν έχει στην Ελλάδα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αφού ο άνθρωπος κινείται στο απυρόβλητο κάνοντας ότι θέλει χωρίς να λογοδοτεί στην ελληνική πολιτεία η οποία περί άλλων τυρβάζει.

Η τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής είναι σαφέστατη στο ρεπορτάζ της που αναφέρει ότι: «Ο Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε επισκέφτηκε πρώτα το νομάρχη Αδριανούπολης Μουσταφά Μπουγιούκ στο γραφείο του. Στα πλαίσια της επίσκεψης αβροφροσύνης, υπήρξε αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων. Ο μουφτής Μέτε ακολούθως επισκέφτηκε τον μουφτή Ανδριανούπολης Ομέρ Ταστσίολουνού. Μετά την συνάντηση στο γραφείο του οι δύο μουφτήδες πήγαν στο τζαμί Σελιμιέ. Εκεί ο μουφτής Μέτε κήρυξε στο Σελιμιέ τζαμί και το κήρυγμα του μεταδόθηκε ζωντανά στα 125 τζαμιά της περιοχής Ανδριανούπολης. Τέλος ο «μουφτής Ξάνθης Μέτε συμμετείχε στο μεβλίτ που είχαν οργανώσει στο τζαμί Üç Şerefeli οι τελειόφοιτοι του Παιδαγωγικού τμήματος του πανεπιστημίου Θράκης - Ανδριανούπολης. Ο Μέτε στην ομιλία του συνεχάρη τους φοιτητές για την διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων. Ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, συναντήθηκε με τον έπαρχο Ανδριανούπολης Αχμέτ Τσετίν, με τον διευθυντή περιβάλλοντος και δασών Μουχάμετ Μπουλμπούλ και με τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του κόμματος ΑΚ Μουζντάτ Καφέ».

Τί άλλο παραπάνω να κάνει ο άνθρωπος στη γειτονική χώρα που σπεύδει να τον νομιμοποιήσει, αφού αυτοβαφτίστηκε μουφτής και πες - πες θα το πιστέψουμε κι εμείς.

O Xρόνος

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP