Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ… Τουρκοποιημένο εντερλέζι στο Μέγα Πιστό


«Η γλώσσα που γνωρίζω και μιλάω είναι η τουρκική, αυτήν γνωρίζετε και μιλάτε κι εσείς δεν χρειάζεται να μεταφράζει κανείς τα λεγόμενά μου», με αυτή την φράση ο νομαρχιακός σύμβουλος Μεχμέτ Δεβετζήογλου έκοψε την μετάφραση στα ελληνικά που γινόταν για τις παριστάμενες ελληνικές αρχές. Από αμηχανία, από έλλειψη κατανόησης του τι είπε ακριβώς, πάντως για άγνωστο λόγο ο αντινομάρχης Κώστας Κατσιμίγας τον χειροκρότησε…

Αλώνισε κι αυτή την φορά σε Μέγα Πιστό, Θέρμες και Γλαύκη, ο Τούρκος Πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς δίνοντας το παρόν του στις γιορτές …έλευσης της Άνοιξης

Για την έλευση της άνοιξης το εντερλέζ που γίνεται σε «τουρκική» εκδοχή διαφοροποιημένο κατά μία ημέρα από την γιορτή των τσιγγάνων και των άλλων μειονοτικών ομάδων που το γιορτάζουν στην Θράκη, στην «τουρκική» του διάσταση, οργανώθηκε όπως και πέρυσι ο σχετικός γιορτασμός στο Μέγα Πιστό με την συμμετοχή του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ και του πρόξενου της Τουρκίας στην πόλη μας Μουσταφά Σαρνίτς.

Είναι ακατανόητο για πιο λόγο μετέχουν οι ελληνικές αρχές σε τέτοια καλέσματα όταν υπάρχει και πλήρης απαξίωση όπως αυτή που σημειώθηκε κατά τους χαιρετισμούς, όπου η πρόεδρος του συλλόγου ανέλαβε να μεταφράζει κάποιους σε περιλήψεις.
Όταν ανέβηκε στο βήμα ο νομαρχιακός σύμβουλος Μεχμέτ Δεβετζήογλου προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από τους προλαλήσαντες και να αποτρέψει το κλίμα της μετάφρασης γεγονός που το κατάφερε αν και την εκδήλωση τιμούσε με την παρουσία του ο αντινομάρχης Κώστας Κατσιμίγας.

«Η γλώσσα που γνωρίζω και μιλάω είναι η τουρκική, αυτήν γνωρίζετε και μιλάτε κι εσείς, δεν χρειάζεται να μεταφράζει κανείς τα λεγόμενά μου», με αυτή την φράση ο νομαρχιακός σύμβουλος Μεχμέτ Δεβετζήογλου έκοψε την μετάφραση στα ελληνικά που γινόταν για τις παριστάμενες ελληνικές αρχές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τουλάχιστον 500 άτομα, ενώ μοιραζόταν πιλάφι με βραστό κρέας, προσφορά του συλλόγου και υπήρχε άφθονο πολιτιστικό θέαμα από συλλόγους της περιοχής μας, από χορευτικό του υπό ίδρυση όπως λέχθηκε συλλόγου μουσουλμάνων νοτίου Έβρου. Προσπαθούν και εκεί να αποκτήσουν υπόσταση, αλλά και χορευτικού σχήματος που κλήθηκε από την Τουρκία. Στους επισήμους και η υποδιοικητής του νοσοκομείου Σιμπέλ Μουσταφάογλου, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι ενώ απουσίαζε ο δήμαρχος Σώστη.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP