Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο στην Τουρκία με ερωτικό βίντεο πολιτικού


Όλα τα είχε η Τουρκία το ερωτικό σκάνδαλο της έλειπε. Η κοινή γνώμη της Τουρκίας σοκάρεται,με τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου video που καταγράφει τις ιδιωτικές ερωτικές στιγμές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ρεπουμπλικανικού κεμαλικού κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ.

Η καταγραφή των σκηνών έγινε με κρυφή κάμερα και, προφανώς, αποτελεί προϊόν παγίδευσης του πολιτικού της Τουρκίας με σαφή πρόθεση τη διαπόμπευσή του εν μέσω πολιτικής κρίσης, όπου ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλει την πολιτική του κυριαρχία επί των υπολειμμάτων του κεμαλικού καθεστώτος.

Στο μεταξύ η εικονιζόμενη ερωτική παρτενέρ του προέδρου είναι σύζυγος βουλευτή του κόμματός του.
Το ζήτημα που απασχολεί εδώ και λίγες ώρες τη γειτονική χώρα δεν είναι μόνο αυτό της διαπόμπευσης ενός πολιτικού αρχηγού, αλλά και η ίδια η υποκλοπή που, στο πλαίσιο του τουρκικού κράτους, είναι αδύνατο να έχει συμβεί χωρίς τη σύμπραξη συγκεκριμένων τομέων των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας.
Στους τομείς αυτούς, εδώ και μήνες, και κυρίως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου «Βαριοπούλα», έχει καταγραφεί ευρεία εσωτερική ρήξη, με την αστυνομία και την κρατική ασφάλεια να περνούν στον έλεγχο της κυβέρνησης, την αντικατασκοπεία στρατού να παραμένει στον έλεγχο των στρατιωτικών και την υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) να είναι μοιρασμένη ανάλογα τα στελέχη και τις περιοχές.
Η έκθεση του Μπαϊκάλ στην κοινή γνώμη με αυτόν τον τρόπο προκαλεί το υπερβολικά συντηρητικό κοινό αίσθημα περί ηθικής που επικρατεί στη γειτονική χώρα και, προφανώς, ενισχύει τους ισλαμιστές, οι οποίοι την τελευταία δεκαετία έχουν επιβάλει καθεστώς απολύτου ελέγχου σε ό,τι αφορά στα ερωτικά ζητήματα.
Προσφάτως, οι ανώτατες δικαστικές Αρχές καταδίκασαν την εξωσωματική γονιμοποίηση με πρώτα θύματα τις γυναίκες που κατέφυγαν σε αυτή τη μέθοδο, ενώ με ειδικό διάταγμα καταδιώκονται οι άνδρες δότες στο εξωτερικό της χώρας (δεν υπάρχουν τράπεζες σπέρματος στην Τουρκία) έστω και αν αυτοί φέρουν απλώς κωδική ονομασία.
Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, επισημαίνεται ότι το επίμαχο video μεταδόθηκε αρχικά από site ισλαμικής εφημερίδας και στη συνέχεια από το You Tube.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP