Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Κλίμα εκλογών στην ΤΔΒΚ


Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι της εκλογικής αναμέτρησης αναμένεται να είναι ο Πρόεδρος Mehmet Ali Talat και ο Πρωθυπουργός Derviş Eroğlu, ο μεν ως ανεξάρτητος, ο δε από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 6. Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται μετα τις 7.

Πάνω από 164.000 ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 629 εκλογικά κέντρα σε Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt και İskele. Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου Nevvar Nolan, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των κανόνων και σε ένα δημοκρατικό και σύγχρονο κλίμα. Στις εκλογές αναμετρούνται 7 υποψήφιοι από τους οποίους οι 6 είναι ανεξάρτητοι. Η σειρά στο ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:

Derviş Eroğlu
Mustafa Kemal Tümkan
Arif Salih Kırdağ
Mehmet Ali Talat
Zeki Beşiktepeli
Ayhan Kaymak
Tahsin Ertuğruloğlu

Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψήφιους δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, οι δύο προπορευόμενοι θα οδηγηθούν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί δύο εβδομάδες αργότερα.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP