Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Άγκυρα: Πιέσεις στη Γαλλία για τους πυραύλους.


Σε ό,τι αφορά τις ελληνογαλλικές σχέσεις, ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο Τ. Ερντογάν πιέζει τη Γαλλία να μην προμηθεύσει την Ελλάδα με τους ναυτικούς πυραύλους “Σκαλπ” για τις νέες φρεγάτες FREMM, γιατί όπως είπε: “Η Τουρκία τους φοβάται πάρα πολύ γιατί μπορούν να πλήξουν ακόμη και τη γέφυρα του Βοσπόρου κόβοντας την Ασιατική Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο ότι κάνουν μία σήραγγα τύπου Μάγχης κάτω από τα νερά του Βοσπόρου”.

Σύμφωνα με τον Γ. Καρατζαφέρη, ο Ερντογάν, ως αντάλλαγμα για να μη δώσει η Γαλλία στην Ελλάδα τους ναυτικούς πυραύλους “Σκαλπ”, της προτείνει σε αντιστάθμισμα να αγοράσει η Τουρκία αεροσκάφη AIRBUS και να αναπτύξει στην Τουρκία μονάδα παραγωγής ελικοπτέρων”.

Ο Β. Βενιζέλος είπε ότι: “Εχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, το οποίο βρίσκεται στη φάση των τελικών διαπραγματεύσεων. Ισχύει η διακρατική συμφωνία για τις φρεγάτες, αλλά όλα αυτά εντάσσονται στα νέα οικονομικά και δημοσιονομικά δεδομένα, τα όποια είναι απολύτως αντιληπτά και από γαλλικής πλευράς”.
Δήμος Βερύκιος / ΕΘΝΟΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP