Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Νέες απώλειες για την τουρκική Στρατοχωροφυλακή στην περιοχή της Τραπεζούντας.


Για άλλη μία φορά μέσα σε λίγες μέρες οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θρήνησαν νέα θύματα αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια περιπολίας τμήματος της χωροφυλακής στην Επαρχεία της Τραπεζούντας στην Μαύρη θάλασσα.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια περιπολίας κοντά στην πόλη Dereli της Τραπεζούντας όχημα της Στρατοχωροφυλακής χτυπήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε γέφυρα της περιοχής. Επισημαίνεται ότι στην περιοχή αυτή δρούν αριστεροί αντάρτες. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο Ανθυπολοχαγός Ahmet Erylmaz, ενώ τραυματίστηκαν και δύο στρατιώτες (Osman Kaya και lhan Özdemir).

Αμέσως μετά την επίθεση οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση ανεύρεσης των αναρτών που δρούν στην περιοχή. Αν και η περιοχή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις περιοχές ποτ δρούν οι μαχητές του PKK η επίθεση αυτή υπενθυμίζει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία όπου εκτός από το PKK δραστηριοποιούνται και άλλες οργανώσεις κατά του τουρκικού κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός της χώρας Recep Tayyip Erdoan έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP