Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: «Δεν πάει στη Θράκη ο Ερντογάν»


Για το θέμα της Θράκης ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι οι ηγέτες που επισκέπτονται τη χώρα είναι ελεύθεροι να μεταβούν όπου θέλουν, με τη σύμφωνη γνώμη βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης. Είπε ότι στόχος είναι η πλήρης και ομαλή ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία και ξεκαθάρισε ότι ο κ. Ερντογάν δεν πρόκειται να μεταβεί στη Θράκη.

“Είναι ένας τόπος με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Θα ήταν λάθος να δώσουμε σήμα ότι φοβόμαστε εμείς την όποια επίσκεψη ξένου ηγέτη σε όποιο μέρος της Ελλάδας, μετά από έγκριση δική μας. Ιδιαίτερα τώρα, η αυτοπεποίθηση της χώρας είναι καίριο ζήτημα. Θωρακίζουμε την ψυχολογία του Έλληνα πολίτη. Δεν ξεχνάμε τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά πρέπει να επιδιώξουμε να επιβάλλουμε τους διεθνείς κανόνες σεβασμού των διεθνών συμφωνιών, κάτι που επιδιώκουμε και για την Τουρκία. Εμείς απλώς θα καθόμαστε φοβισμένοι μπροστά στα προβλήματα ή θα πούμε στους Τούρκους ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες; Αυτά θα τα πω και στον κ. Ερντογάν”.
Για το θέμα της ίδρυσης τζαμιού είπε ότι αυτό δεν έχει σχέση με την Τουρκία και ότι δεν πρέπει να τα συνδέουμε. “Είναι υποχρέωσή μας απέναντι σε ένα πληθυσμό μουσουλμάνων που ζει πλέον στη χώρα μας. Θα εξομαλύνει τη σχέση μας με τους συμπολίτες μας και τους μετανάστες” τόνισε.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP