Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Χειμερινά Σπόρ,μέσο πρόληψης της ένταξης Εφήβων Κούρδων στο PKK


Στην τελευταία προσπάθεια για να κρατήσει τους εφήβους στις ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας μακριά απο το να ανταχθούν στις δυνάμεις των Κούρδων Ανταρτών του PKK η τουρκική κυβέρνηση έχει καταλήξει σε μια πρωτότυπη ιδέα: να τους διδάξει πώς να κάνουν σκι.

Έως και 40 κέντρα για σκι και άλλα χειμερινά σπορ θα ανοίξουν σε περιοχές με μεγάλο ύψος χιονιού δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός αθλητισμού, Φαρούκ Ozak, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Νομίζω ότι το έργο αυτό είναι εξίσου σημαντικό από την άποψη τόσο του αθλητισμού όσο και από κοινωνική άποψη," είπε χαρακτηριστικά.


Σε μια περιοχή που η έλλειψη θέσεων εργασίας είναι μια πραγματικότητα και οι προοπτικές για τους νέους είναι ανύπαρκτες, το τουρκικό κράτος επιχειρεί να να κατευθύνει την ενέργεια των Κούρδων παιδιών και εφήβων (που αντιμετωπίζεται ως πιθανοί μελλοντικοί μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ΡΚΚ,) σε ειρηνικά κανάλια.

Το σχέδιο του κ. Ozak αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης να βρεθεί μια μη βίαιη λύση στο κουρδικό ζήτημα μετά από 25 χρόνια αγώνα μεταξύ του τουρκικού στρατού και του PKK που έχει στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
thenational.ae

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/pkk.html#ixzz0c3D8dXJz

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP