Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Δημοφιλής η ελληνική (δυτική) Θράκη στο τουρκόφωνο διαδίκτυο


Γεμάτο με ιστοσελίδες σχετικές με τη δυτική Θράκη είναι το τουρκόφωνο διαδίκτυο, όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει με μία απλή αναζήτηση στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης Google. Κι όπως φαίνεται, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων για τους τουρκόφωνους, ο όρος “Bati Trakya” (δυτική Θράκη) συνδέεται εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων με την “Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη” ή σε κάποιες προχωρημένες περιπτώσεις με την “Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης”.

Ωστόσο ανάλογες κινήσεις δε λείπουν κι από τις λεγόμενες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook. Κι εκεί με μία απλή αναζήτηση μπορεί κανείς να βρει χρήστες αλλά και ομάδες με αυτό το όνομα και με αντίστοιχο περιεχόμενο. Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων φιγουράρει παντού η “σημαία της Δυτικής Θράκης”, η γνωστή τρίχρωμη σε πράσινο / μαύρο / άσπρο που εκπροσωπεί το μουσουλμανικό δυτικοθρακιώτικο “ανεξάρτητο κράτος”.

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πως σε αντίστοιχα γκρουπάκια συμμετέχουν και πάρα πολλοί συμπολίτες θρακιώτες μουσουλμάνοι, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε πως πρόκειται μάλλον για κάποια μόδα ή συνιστώσα του life style την οποία και ακολουθούν και τίποτε περισσότερο. Γιατί είναι πράγματι δύσκολο να πιστέψουμε πως όλοι αυτοί εργάζονται …για τη διάλυση του ελληνικού Κράτους και μάλιστα το δηλώνουν και δημοσίως στο Facebook!

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP