Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

220.000 Τούρκοι στο Facebook λένε “FUCK GREECE”!


Τρομακτική επιτυχία φαίνεται να έχει στους Τούρκους αλλά και στους τουρκόφωνους όλου του κόσμου η διαδικτυακή ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook με τίτλο “FUCK GREECE”. Τα μέλη της ομάδας αυτής είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν 220.000 ενώ νέοι χρήστες του διαδικτύου εγγράφονται συνεχώς κάθε λεπτό!

Ως προς τα “επιχειρήματα” των δημιουργών της συγκεκριμένης ομάδας, εφόσον όλα είναι γραμμένα στην τουρκική δε μπορέσαμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη άποψη αλλά από τις λίγες λέξεις μεταφρασμένες στα ελληνικά καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για απλή αντίδραση και τίποτε περισσότερο.

Βεβαίως το πως τόσοι πολλοί Τούρκοι και τουρκόφωνοι γίνονται επωνύμως μέλη σε μία ομάδα υβριστική κατά της χώρας μας είναι ένα ερώτημα. Ενα άλλο ερώτημα είναι το τι αντιμετώπιση θα είχε κάποιος ακραίος αν στο ελληνόφωνο Facebook κατασκεύαζε μία αντίστοιχη υβριστική για την Τουρκία ομάδα με όνομα “FUCK TURKEY” και κατά πόσο θα έμενε αυτή στον αέρα.

Το θέμα είναι πως παρόλες τις καραμέλες περί “ελληνοτουρκικής φιλίας” φαίνεται πως περισσότερο στην Τουρκία και λιγότερο στην Ελλάδα οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες για τέτοια ανοίγματα. Φυσικά και για κάθε υγιή πολίτη όλα τα παραπάνω είναι καταδικαστέα και τριτοκοσμικά, το ζήτημα όμως είναι σε τι ποσοστό οι πολίτες στις δύο χώρες έχουν υγιή άποψη και κατά πόσο είναι ελεύθεροι, μέσα στο κράτος τους να την εκφράσουν.

Για την καθεαυτή ύπαρξη αυτής της ομάδας, η άποψή μας είναι πως ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ύπαρξη και στην ελεύθερη έκφραση ακόμη κι αν μας βρίζει. Αυτό όμως θα πρέπει να το θέτουμε υπόψη κάθε φορά σε κάθε επίσημο, Ελληνα ή Τούρκο, χριστιανό ή μουσουλμάνο που μας αναφέρει τα περί “φιλίας των λαών”. Σαφώς και όλοι είμαστε υπέρ της φιλίας των λαών και όλοι έχουμε φίλους από άλλα κράτη, όμως το πρόβλημα είναι αυτοί που η φιλία δε τους αγγίζει και ζουν τροφοδοτούμενοι από φαντασιώσεις, πάθη και μίση άλλων εποχών, συντηρώντας μια προπαγάνδα που σε κάθε πολιτισμένο κράτος του κόσμου δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP