Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ Έσπαζε μουσουλμανικούς τάφους με βαριοπούλα


40χρονος ομόθρησκος των ιδιοκτητών στον Μίσχο που είναι ο φόβος και ο τρόμος του χωριού, κατονομάστηκε στην αστυνομία, αλλά είναι στο απυρόβλητο
Πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί και προκαλεί με την συμπεριφορά του, ενώ οι απλοϊκοί κάτοικοι φοβούνται να τα βάλουν μαζί του.

Λένε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και ότι δεν στέκει καλά, όμως ο άνθρωπος λειτουργεί με πλήρη συνείδηση, θα μας πουν οι δύο μουσουλμάνοι κάτοικοι του Μίσχου που απηύδησαν από την συμπεριφορά του, όταν είδαν ότι οι ζημιές που προκαλεί δεν αφορούν σταθμευμένα αυτοκίνητα, τέντες καφενείων ή άλλες φθορές, αλλά είχαν σαν στόχο τους τάφους των γονέων τους.

ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Μάλιστα ο Ουζείρ Μεμέτ ιδιοκτήτης της γνωστής ταβέρνας «Μαγγάλια» στον Μίσχο θα είχε το μνημόσυνο για τα 12 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα του Φαίκ που και είχε περιποιηθεί ιδιαίτερα τον τάφο στο μουσουλμανικό νεκροταφείο. Θα ‘ρθουν δικοί του άνθρωποι και θα πάνε να τον δουν, τί να δουν αυτά τα χάλια; Αναρωτιέται. Στο νεκροταφείο, το πέρασμα του συγκεκριμένου δράστη που τον κατονομάζουν και τον υπέδειξαν και στην αστυνομία του Ιάσμου, όλα έγιναν ρημαδιό. Η μαρμάρινη πλάκα με το όνομα και την φωτογραφία του εκλιπόντος, τα μαρμάρινα ανθοδοχεία, τα πάντα σκορπισμένα γύρω - γύρω. «Δεν προλαβαίνω να αποκαταστήσω τις ζημιές μέσα σε δύο μέρες θα πει απελπισμένος. Διέλυσε τρεις τάφους τον είδαν οι γείτονές μας που άκουσαν το θόρυβο πρωί - πρωί και πετάχτηκαν. «Του είπαν τί κάνεις» κι αυτός συνέχιζε. Εγώ έλειπα στην Κωνσταντινούπολη, παρήγγειλα λουλούδια για τη Κυριακή και με το που το έμαθα αναστατώθηκα. Αν τον πετύχαινα δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα μπορεί και να τον χτυπούσα πολύ…».
Αγανακτισμένος και με βουρκωμένα τα μάτια μας μιλά ένας ακόμη κάτοικος του Μίσχου, ο Μουμίν Χουσείν. Κατευθυνόμαστε στο δεύτερο νεκροταφείο του χωριού που βρίσκεται δίπλα από το μειονοτικό δημοτικό σχολείο για να μας δείξει την εικόνα που άφησε ο συγκεκριμένος δράστης στο πέρασμά του. Με το που βλέπει τα σπασμένα μάρμαρα δακρύζει. Ο τάφος ειδικά της μητέρας του ήταν πρόσφατος. Η γυναίκα κατέληξε και θάφτηκε στις 13 Αυγούστου. «Λένε ότι ο άνθρωπος δεν έχει λογική, αλλά ρωτώ γιατί δεν πήγε να σπάσει τους τάφους του πατέρα του και ήρθε στα δικά μας; Ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Οι τάφοι ήταν και οι δύο περιποιημένοι. Ο πατέρας μου πέθανε εδώ και 15 χρόνια, αλλά η μητέρα μου φέτος», θα πει.

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ
Και οι κάτοικοι του Μίσχου περιγράφουν τον σαραντάχρονο σαν ένα εριστικό άτομο που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές, ενώ πρόσφατα αποφυλακίστηκε. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε από φόβο και μένει σε άλλο σπίτι αναφέρουν χαρακτηριστικά. Η κατάσταση όμως δεν πάει άλλο και κάποιοι από το χωριό αποφάσισαν να σπάσουν την σιωπή τους όταν είδαν την καταστροφή και βεβήλωση των τάφων του από τον ομόθρησκο συγχωριανό τους. Κάτι πρέπει να γίνει.

«Ούτε ο Ιμάμης στο χωριό δεν μπορεί να κάνει τίποτα, εγώ πρέπει να φυλαχτώ από εδώ και μετά, να ξέρω τον δρόμο μου. Το χωριό φοβάται δεν μιλάει και τον ανέχεται. Αν δεν πάνε να κάνουν μήνυση, θα συνεχίζει. Τους λέει «αν μου κάνεις μήνυση θα σου κάψω το σπίτι και δεν τολμούν να μπλεχτούν. Μόλις πάει στο καφενείο οι άνθρωποι φεύγουν! Ομολογεί κάποιος κάτοικος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του και να μην γίνει στόχος.
Η αστυνομία Ιάσμου με το που δέχθηκε το τηλεφώνημα δεν πήγε γιατί ήταν απασχολημένη με αυτόφωρο και άλλα συμβάντα. Ειδοποιήθηκε και το τμήμα ασφαλείας Κομοτηνής.
Μέσα απ΄όλη αυτή την ιστορία το θετικό είναι ότι είδαν τον δράστη που τον κατονόμασαν, διαφορετικά η βεβήλωση των ισλαμικών τάφων μπορεί από κάτι θερμόαιμα τουρκόφωνα έντυπα να είχε αποδοθεί σε …χριστιανικό δάκτυλο. Αν δεν είχε την σχετική ειδησεογραφία «Ο Χρόνος» θα είχαμε καταγγελίες από συμβουλευτικές κι άλλες πονόψυχες επιτροπές, από ψευτομουφτήδες κι όλο το σινάφι που μόνο το καλό δεν θέλει να στεριώσει στην Θράκη.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP