Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ετοιμη να ακυρώσει την προμήθεια των ισραηλινών Heron η Τουρκία


Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας απέστειλε αυστηρή επιστολή προς τις ισραηλινές κατασκευάστριες εταιρίες του μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος (UAV) Heron δίνοντας τους προθεσμία 50 (!) ημερών να ολοκληρώσουν τη συμφωνία παράδοσης και πιστοποίησης των εν λόγω UAV.
Την αποκάλυψη αυτή την έκανε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Vecdi Gonul.
Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε επίσης πως η ακύρωση της προμήθειας των 10 Heron «είναι πολύ πιθανή, αν και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι ισραηλινές εταιρίες IAI και Elbit, κατηγόρησαν την Τουρκία πως ευθύνεται για την καθυστέρηση λόγω του γεγονότος, πως τα συστήματα που τοποθετήθηκαν στο UAV από τις τουρκικές εταιρίες ήταν εκτός προδιαγραφών και πρόσθεσαν τόσο πολύ βάρος που το Heron δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αποστολές του και να περάσει τις δοκιμές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δύο ισραηλινές εταιρίες θεωρούν πως είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέσα σε 50 ημέρες, και χρειάζονται περίπου 23-30 μήνες για την ολοκλήρωση του προγράμματος, λέγοντας πως οι απαιτήσεις των Τούρκων είναι «εξωφρενικές».

Ηδη όπως έχει αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό το defencenet, η Αγκυρα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει στη «μαύρη λίστα» τις δύο ισραηλινές εταιρίες, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP