Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Βλέπουν ε/κ Εργκένεγκον με τη διαρροή των εγγράφων


Συντηρούν το θέμα οι Τούρκοι με δημοσιεύματα.ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙσυντηρώντας το θέμα των διαρροών των εγγράφων του ΟΗΕ η τουρκική Σαμπάχ( κύριο θέμα με τίτλο «Ε/Κ Εργκένεκον»). Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Κύπρος «σείεται από τους ισχυρισμούς ότι Ε/κ, που είναι κατά της ειρήνης, έκλεψαν στοιχεία του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. των Η.Ε. Downer και τα διέρρευσαν στον Τύπο».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι, ενώ οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, που άρχισαν στην Κύπρο πριν ένα χρόνο, προσεγγίζουν σε μια κρίσιμη καμπή, αποκαλύφθηκε σκάνδαλο.
Άτομα, τα οποία έκλεψαν τον κωδικό της βοηθού του Downer, κ. Βachmann, εξασφάλισαν 8.000 σελίδες έγγραφα που υπήρχαν στο σύστημα. Αυτά άρχισαν να δημοσιεύονται τμηματικά στον ε/κ Τύπο.


Μεταξύ των εγγράφων υπάρχουν και τα πρακτικά των συνομιλιών του Γ.Γ. του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Γκιουλ και με τον Ερντογάν. Επικρατεί η αντίληψη ότι η κλοπή στην ουσία είναι επιχείρηση της ε/κ μυστικής υπηρεσίας, ισχυρίζεται η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει ανάκριση για το θέμα τόσο στη Ν. Υόρκη όσο και στο νησί, σχετικά με την ασφάλεια του υπολογιστή. Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι το συμβάν αυτό συνέπεσε με την περιοδεία του Downer για τον καθορισμό ημερομηνίας ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Επιμέλεια: ΣΠΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_7883.html#ixzz0Xa9OzTac

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP