Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Την Aselsan «δείχνει» το Ισραήλ για την καθυστέρηση των Heron


Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ισραηλινής εταιρείας ΙΑΙ Yair Shamir σε συνέντευξη κατά της διάρκεια επίσκεψης του στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η καθυστέρηση παράδοσης των UAV Heron στον τουρκικό Στρατό δεν σχετίζεται με την ακύρωση της άσκησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Anatolian Eagle, η οποία περιελάμβανε και το Ισραήλ.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο λόγος της καθυστέρησης είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ισραηλινές εταιρείες ΙΑΙ και Elbit με την τουρκική εταιρεία Aselsan κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του συστήματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τουρκικού Στρατού.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας «αναγκαστήκαμε να συνεργαστούμε με την Aselsan όπου αντιμετωπίσαμε πολλά τεχνικά προβλήματα».

Στο σχόλιο αυτό του Προέδρου της ΙΑΙ δεν υπήρξε απάντηση από την Aselsan. Η Τουρκία έχει ήδη επιστρέψει ως μη αποδεκτά 2 από τα 10 συνολικά UAV, λόγω προβλημάτων στους κινητήρες τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman η Ισραηλινή εταιρεία πιθανόν να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και 4 εκατ δολάρια εάν δεν ολοκληρώσει την παράδοση των 10 συστημάτων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως όμως δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας η ΙΑΙ θα παραδώσει τα συστήματα εντός των χρονικών πλαισίων που έχουν τεθεί και θα διαπραγματευτεί με την τουρκική πλευρά το πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP