Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΚΟΥΡΔΙΚΟ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα "καλών και ειρηνικών ημερών", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος επισκέπτεται τη νομαρχία Σιρνάκ, στις κουρδικές νοτιοανατολικές επαρχίες της χώρας.

"Αυτό το κράτος ανήκει σε όλους μας", είπε ο κ. Αρίντς και πρόσθεσε ότι "σε αυτά τα χώματα θα ζήσουμε και πάλι όλοι μαζί μέσα σε ειρήνη και συνεργασία, όπως και παλαιότερα" είπε.

Ο κ. Αρίντς δήλωσε ακόμα ότι η παράδοση των στελεχών του ΡΚΚ "συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση της ειρήνης, τον τερματισμό της τρομοκρατίας και την εξασφάλιση προόδου της Τουρκίας".

"Ασφαλώς και θα επιβιώναμε σε κάθε περίπτωση, αλλά πρέπει να αποφεύγουμε κάθε υπερβολή και ακρότητα", σχολίασε ο Τούρκος πολιτικός.

"Όλα τα πολιτικά κόμματα, ο λαός μας και τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να συνεργάζονται για αυτό.

Εδώ και 30-40 χρόνια χύθηκε πολύ αίμα, πολύ δάκρυ.Όλοι προσμένουν την αποκατάσταση της ειρήνης και της ευημερίας", πρόσθεσε.

"Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου και όλες μας οι προσπάθειες είναι για την κατοχύρωση αυτού", είπε και κατέληξε: "Δεν θέλουμε πια να θυμόμαστε τις πίκρες που ζήσαμε στο παρελθόν. Ευχαριστώ όλους για τις προσπάθειες που κάνουν".

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP