Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Επικίνδυνα παιχνίδια στην Κύπρο


Το παιχνίδι των στημένων διαρροών φαίνεται να παίζουν πάλι κάποιοι στην Κύπρο, με άμεσο κίνδυνο να δημιουργηθεί ένταση σε αυτή την κρίσιμη για το Κυπριακό περίοδο και να βρεθεί πάλι στο στόχαστρο των προπαγανδιστικών μηχανισμών της Άγκυρας η Εθνική Φρουρά. Μοναδικός χαμένος; Φυσικά η άμυνα των ελεύθερων περιοχών η οποία κατά διαστήματα γίνεται κλοτσοσκούφι ανάμεσα σε εκδοτικά συμφέροντα, κομματικές σκοπιμότητες και προσφάτως την δεδομένη -δυστυχώς- αδιαφορία της κυπριακής ηγεσίας.

Να θυμίσουμε οτι τις "άριστες υπηρεσίες" τους στην άμυνα της ημικατεχόμενης Κύπρου έχουν προσφέρει αρκετές φορές συγκεκριμένα κυπριακά ΜΜΕ.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αποκάλυψη των μυστικών διαπραγμάτευσεων μεταξύ του κυπριακού ΥΠΑΜ και του Πεκίνου για τη προμήθεια 75 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZL45 των 155mm, που τόσο έχει ανάγκη η Εθνική Φρουρά για τον εκσυγχρονισμού του Πυροβολικού της. Τότε (2007) η κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης", που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, με μία σειρά πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων της "έκαψε" την αγορά με αποτέλεσμα η Άγκυρα να ασκήσει αφόρητες πιέσεις στο Πεκίνο για τη μη πώλησή τους όπως και συνέβη.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP