Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Νταβούτογλου ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στο Ισραήλ.


Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο στο Ισραήλ, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη ισραηλινή πηγή στην Ιερουσαλήμ.

"Ο τούρκος υπουργός ενημέρωσε ότι δε θα συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση του προέδρου με ξένους επισήμους", δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.
"Λυπούμεθα για την απόφαση αυτή γιατί ο τούρκος υπουργός είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ και είχαμε προγραμματίσει γι΄αυτόν μια σειρά από συνατήσεις υψηλού επιπέδου", πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.


Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Νταβούτογλου ματαίωσε την επίσκεψή του αυτή μετά την άρνηση του Ισραήλ να του επιτρέψει να επισκεφθεί το πέρασμα Ερέζ για συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς που ελέγχει την περιοχή εδώ και δύο χρόνια.

Οι ισραηλινές αρχές αρνούνται να δεχθούν τους ξένους επισήμους που θέλουν να επισκεφθούν τη Γάζα χωρίς προηγουμένως να δεσμευτούν ότι δεν θα έχουν επαφές με τη Χαμάς, την οποία το Ισραήλ θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Οι ξένοι επίσημοι μπορούν αντιθέτως να επισκεφθούν χωρίς περιορισμούς τη Γάζα περνώντας από το συνοριακό σημείο ελέγχου της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Το Ισραήλ δεν επιβάλλει κανένα περιορισμό στους ξένους προσκεκλημένους που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Δυτική Οχθη και να συνομιλήσουν με αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής του Μαχμούντ Αμπάς.

EΞΠΡΕΣΣ

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP