Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλος ο πόνος του τουρκικού έθνους για τους 7 πεσόντες μάρτυρες στρατιώτες


Σαφές το μήνυμα της τουρκικής ηγεσίας «Ναι, στο Δημοκρατικό Άνοιγμα»
Μεγάλος ο πόνος του τουρκικού έθνους για τα 7 παιδιά της...

«Η Εθνική Ενότητα και η Ομόνοια μας δεν μπορεί να αποτελέσει ποτέ στόχο μιας οποιαδήποτε απειλής. Η διαδικασία του Δημοκρατικού Ανοίγματος θα συνεχισθεί με την ίδια αποφασιστικότητα» ήταν το ορόσημο μήνυμα που ανακοινώθηκε από τη σύνοδο κορυφής της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας με τις ειδήσεις για τους 7 πεσόντες μάρτυρες στρατιώτες μας στο Hakkari και Siirt.


«Το τραγικό συμβάν αυτό» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Abdullah Gül που μας πλήγωσε τόσο βαθιά συνέβη ακριβώς στο πλαίσιο προσπαθειών καλής θέλησης στη διασφάλιση της αδελφοσύνης και της ευημερίας στην πατρίδα μας και εκτίμησε ότι «ποτέ οι απειλές με στόχο την Ομόνοια και την Εθνική Ενότητα μας δεν θα φθάσουν στο στόχο τους».

Και στα μηνύματα των συλλυπητηρίων που εξέδωσαν ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mehmet Ali Şahin και ο Γενικός Επιτελάρχης Στρατηγός İlker Başbuğ τόνισαν «οι επιθέσεις αυτές συμπίπτουν σε μία περίοδο κατά την οποία γίνονται προσπάθειες στη διασφάλιση ατμόσφαιρας αδελφοσύνης και ευημερίας στη χώρα μας και αυτό δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες».

Και το μήνυμα του Πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdoğan ήταν πολύ σαφές: «Συνέχεια στη διαδικασία του δημοκρατικού ανοίγματος».
ΤRT

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP