Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ελληνίδα Υπουργός είπε ανοησίες.......


Στην ιστοσελίδα της [εθνικιστικής] Yeni Cag καταχωρείται είδηση με τίτλο «Η ελληνική αυθάδεια πιέζει τα σύνορα», στην οποία αναφέρεται:

Η Ελληνίδα Υπουργός είπε ανοησίες.

Η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών προέβη σε απίστευτες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας, αναφορικά με τις πτήσεις στο Αιγαίο, τους λαθρομετανάστες και το θέμα της Κύπρου. Μάλιστα, είπε και το ψέμα ότι ενώπιον επιβατικού αεροσκάφους παρουσιάσθηκαν αιφνιδίως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προέβη σε σκληρές επικρίσεις εναντίον της Τουρκίας. Μιλώντας στην εφημερίδα Der Tagesspiegel, υποστήριξε ότι η Ελλάδα από τις αρχές του 1990 καταβάλλει προσπάθειες για μια προσέγγιση με την Τουρκία. Η δε περίοδος μείωσης της έντασης στις διμερείς σχέσεις πρέπει να βασίζεται «στον αλληλοσεβασμό και στο διεθνές δίκαιο».


Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ακόμη ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και ότι οι πτήσεις αυτές, σε σύγκριση με τους περασμένους μήνες, ολοένα αυξάνονται.

Δεν αρμόζει

«Τις καταδικάζουμε, αυτές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο». Η ίδια ισχυρίστηκε, επίσης, ότι μπροστά από τα παράθυρα των επιβατικών αεροσκαφών, παρουσιάζονται αιφνιδίως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. «Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουμε μια άκρως επικίνδυνη στάση. Η στάση αυτή δρα αρνητικά στις διμερείς μας σχέσεις, παράλληλα δεν συνάδει και με μια χώρα υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. Αυτό θα πρέπει να λάβει τέλος», είπε.

Η Ελληνίδα Υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι λόγω της στάσης την οποία τηρεί η Τουρκία, η διαδικασία προσέγγισης των δύο χωρών βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας ασφυξίας. «Η Ελλάδα περιμένει να δει έργα και έμπρακτη ανταπόκριση στα δικά της ανοίγματα», είπε.

Αναγνωρίστε τους Ε/κ

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε, επίσης, ότι η Αθήνα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., διότι θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης. «Υπό την προϋπόθεση να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις, οι οποίες απορρέουν από την ένταξη. Η Τουρκία δεν πρέπει να αναμένει ειδική μεταχείριση», ανέφερε.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα της Κύπρου, λέγοντας ότι οι υποχρεώσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ε.Ε. καλύπτουν και την Κύπρο. Κάνοντας παράλληλα έκκληση προς την Τουρκία να αναγνωρίσει τον ?ε/κ τομέα?. Η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να κάνει νέα βήματα, τα οποία θα βαθύνουν το διαχωρισμό της Κύπρου.

Άλλωστε, ανέφερε, «μια τέτοια στάση θα εγείρει ακόμη περισσότερες επιφυλάξεις, όσον αφορά τις πραγματικές της προθέσεις».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP