Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Διαδήλωση ενός εκατομμυρίου ατόμων από τους Αλεβίτες


Η Radikal στις εσωτερικές της σελίδες γράφει ότι οι οργανώσεις των Αλεβιτών ετοιμάζονται να βγουν και πάλι στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μάθημα των θρησκευτικών, το οποίο παραμένει ακόμη υποχρεωτικό, για το ξενοδοχείο Μάντιμακ [όπου είχαν πυρποληθεί Αλεβίτες], που δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε Μουσείο, για τα Τζεμ Εβλερί [οίκοι προσευχής των Αλεβιτών] που δεν έχουν γίνει αποδεκτά ως τόποι λατρείας, για την κατάργηση της Δ/νσης Θρησκευτικών Υποθέσεων και για την απόδοση σε αυτούς του Ντεργκιάχ Χατζημπεκτάς Βελή [τόπος συνάθροισης μελών θρησκευτικού δόγματος].


Η εφημερίδα γράφει ότι πέρσι οι Αλεβίτες στην πλατεία Σιχιγιέ της Άγκυρας είχαν πραγματοποιήσει μια ανάλογη διαδήλωση, στην οποία είχαν συγκεντρώσει περίπου 100.000 άτομα και είχαν θέσει επί τάπητος τα αιτήματά τους. Οι Αλεβίτες ανέφεραν ότι από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε, πέρα από τις δημόσιες συζητήσεις περί αλεβιτισμού. Προκειμένου, λοιπόν, να διατρανώσουν και πάλι τα αιτήματά τους, έλαβαν απόφαση να βγουν στους δρόμους.

Η εφημερίδα γράφει ότι η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου στην περιοχή της Χαλκηδόνας στην Κωνσταντινούπολη και στόχο έχει να εξασφαλιστεί η συμμετοχή περίπου ενός εκατομμυρίου Αλεβιτών, οι οποίοι θα μεταβούν εκεί από διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP