Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΡΚΚ


Οι Κούρδοι αντάρτες της Τουρκίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι παρατείνουν μέχρι το τέλος του ραμαζανίου μία εκεχειρία στις ένοπλες επιχειρήσεις τους που άρχισαν τον Απρίλιο και έληγε σήμερα,μετέδωσε το φιλοκουρδικό πρακτορείο Firat News.

Ο μήνας της μουσουλμανικής νηστείας λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία. Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Firat News,το KCK,η πολιτική πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK),αναφέρει ότι η τύχη της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός εξαρτάται από την θέση της κυβέρνησης της Αγκυρας σε σχέση με την κουρδική διένεξη,ενώ απειλεί με νέες επιθέσεις.

Οι τουρκικές αρχές δεν αναγνώρισαν ποτέ μέχρι σήμερα τις μονορείς εκεχειρίες που ανακοίνωσαν οι αντάρτες και υποσχέθηκαν να τους καταδιώξουν μέχρι τέλους.

Σήμερα,χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν σε πλατεία στο Ντιγιάρμπακιρ(νοτιο-ανανατολικά)αξιώνοντας μία "έντιμη"ειρήνη εν αναμονή των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για να τεθεί τέρμα στην κουρδική διένεξη.Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου έκανε λόγο για περίπου 20.000 άτομα που ήλθαν από τις επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας.Οι Κούρδοι της Τουρκίας εορτάζουν την 1η Σεπτεμβρίου ως ημέρα ειρήνης.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP