Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Πάλι 16 τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο - Παρενόχληση αεροσκάφους της Ολυμπιακής


Με μία προκλητική...αναγνώριση αεροσκάφους ATR-72 των Ολυμπιακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Σάμος "διανθίστηκαν" οι σημερινές παραβιάσεις στο αιγαίο, επιβεβαιώνοντας και το πνεύμα του άρθρου-παρέμβαση του defencenet.gr, περί "πολιτικής που οδηγεί σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας".
Σήμερα το μεσημέρι και ενώ το αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών προσέγγιζε στο αεροδρόμιο της Σάμου, πάντα στον διεθνή εναέριο χώρο πλησίασε το αεροσκάφος ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16C, το οποίο έφτασε σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το αεροσκάφος της Ολυμπιακής, πετώντας παράλληλα με το ελληνικό επιβατικό σε ύψος 15.000 ποδών.
Το τουρκικό μαχητικό κινήθηκε ακριβώς επάνω στην πορεία του πολιτικού αεροσκάφους και προχώρησε σε...αναγνώριση του ελληνικού ελικοφόρου ATR-70.


Αξιοσημείωτο είναι ότι η Πολεμική Αεροπορία και το ΓΕΕΘΑ, προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών απέκρυψαν το θέμα το οποίο ήρθε στο φως από μαρτυρίες επιβατών. Φαίνεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης θεωρεί τα θέματα αυτά προσωπικά του ζητήματα ή ανάξια λόγου και συνεπώς δεν χρήζουν εθνικής κοινοποίησης.
Επιτέλους υπήρξε αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών και για το επεισόδιο αυτό, αλλά και για την χθεσινή οκταπλή υπέρπτηση επάνω από τους Φούρνους. "Oι συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου είναι επικίνδυνες και μπορούν να προκαλέσουν δυστύχημα" επισημαίνει σε δήλωση στην οποία προέβη αργά το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Για την χθεσινή υπέρπτηση έγινε και διάβημα στην Άγκυρα, με μία ημέρα καθυστέρηση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με δύο οκτάδες μαχητικών συνέχισε και σήμερα τις προκλήσεις της στο Αιγαίο η Άγκυρα.
Ο συνολικός αριθμός παραβιάσεων κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, συνολικά τέσσερις μέχρι στιγμής, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα.
Οι δύο οκτάδες αποτελούντο από το γνωστό 4+4 "πακέτο" μαχητικών F-16C και F-4E 2020 Terminator.
Εισήλθαν στο FIR Αθηνών βόρεια της Λέσβου και εξήλθαν νότια της Χίου. Στις πρωινές παραβιάσεις είχαμε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά και μία δεύτερη το απόγευμα.
Τα μισά από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP