Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Μουράτ Καραγιλάν


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του CNN Turk και στο σημερινό γραπτό Τύπο, το υπ΄ αριθμό ένα άτομο της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ, που θεωρείται τώρα ο ηγέτης της οργάνωσης, ο Μουράτ Καράγιλαν, που διοικεί τους ΡΚΚ στο όρος Καντίλ, προέβη σε δηλώσεις, στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, όπου αναφέρθηκε στις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης για το ‘’κουρδικό άνοιγμα’’ και χρησιμοποίησε απειλητικές φράσεις.

Ο Καράγιλαν είπε ότι θα πρέπει πρώτα η Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη και κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι θέλει να επιλύσει το θέμα, μόνη της. Ακόμα είπε ότι υπάρχουν δύο μέθοδοι για την επίλυση του προβλήματος, η μία είναι η εξόντωση των Κούρδων, κάτι το οποίο η Τουρκία εφάρμοζε μέχρι σήμερα και η άλλη περίπτωση είναι το ξεκίνημα του διαλόγου, αυτό, στο οποίο θέλει να προχωρήσει τώρα, αλλά η Τουρκία αυτό θέλει να το κάνει μόνη της.


Ο Καράγιλαν είπε πως πρόκειται για έναν ελιγμό για την εξαπάτηση της διεθνούς κοινούς γνώμης και την αποδυνάμωση του χάρτη πορείας που ετοιμάζει ο Οτζαλάν.

Ο Καράγιλαν είπε ότι όταν συνελήφθη ο Οτζαλάν το 1999, όλοι νόμιζαν ότι το ΡΚΚ θα διαλυθεί, αλλά κατόρθωσαν να φθάσουν μέχρι σήμερα, χωρίς τη βοήθεια καμίας χώρας. Ο Καράγιλαν, μεταξύ άλλων, είπε ότι η οργάνωση ΡΚΚ έχει 7.000 ? 8.000 μέλη, εκ των οποίων οι μισοί είναι στο βόρειο Ιράκ και οι άλλοι, στην Τουρκία.

Στη συνέχεια είπε ότι η Γερμανία και η Γαλλία αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και δεν βοηθούν στις προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Τουρκία. Ο Καράγιλαν είπε ότι οι χώρες αυτές, χρησιμοποιούν τον αγώνα της Τουρκίας με το ΡΚΚ, σαν αιτιολογία για την απόρριψη της υποψηφιότητάς της στην Ε.Ε. και συνέχισε:
«Γι΄ αυτό το λόγο, εμείς υποστηρίζουμε το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Από τότε που εξελέγη Πρόεδρος ο Σαρκοζύ, η Γαλλία έχει αλλάξει. Στη Γαλλία, αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί 26 Κούρδοι πολιτικοί, εξ΄ αιτίας ‘’τρομοκρατικών δραστηριοτήτων’’. Εάν η Γαλλία δεν έχει κάποια εχθρότητα εναντίον των Κούρδων, θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική της».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP