Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Επικριτικές παρατηρήσεις καθολικής Επισκοπικής Συνόδου νοτιο-ανατολικής Ευρώπης για την Τουρκία


Επικριτικές παρατηρήσεις για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην Τουρκία στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας περιέχει η τελική ανακοίνωση της 9ης Σύσκεψης των καθολικών Επισκοπικών Συνόδων της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης, που συνήλθε, υπό προσκυνηματική μορφή στα ίχνη του Απόστολου Παύλου, μεταξύ Αλεξανδρέττας και Κωνσταντινουπόλεως στις 3-8/3/2009.
Στη Σύσκεψη έλαβαν μέρος οι πρόεδροι των καθολικών Επισκοπικών Συνόδων Αλβανίας, Βοσνίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Μολδαβίας, Ρουμανίας και Τουρκίας.

Συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής της Διεθνούς Επισκοπικής Συνόδου Κυρίλλου και Μεθοδίου (περιλαμβάνει τις καθολικές Εκκλησίες που ακολουθούν το ανατολικό τυπικό, γνωστοί ως «ουνίτες»), ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνόδων και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αγίας Έδρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της ιταλικής Επισκοπικής Συνόδου Avvenire, η τελική ανακοίνωση της 9ης Σύσκεψης «επικεντρώνεται στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία σε ο,τι αφορά τις αραβόφωνες κοινότητες, εκείνες των καθολικών που ακολουθούν το ανατολικό τυπικό, τους Συρο-ορθόδοξους και τους Λατίνους καθολικούς. Η Σύσκεψη υπογραμμίζει επίσης ότι η τελευταία έκθεση για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, εν όψει της ενταξιακής πορείας της ως χώρα μέλος της ΕΕ (Οκτώβριος 2008), αναφέρει ότι σε αυτή τη χώρα σημειώθηκε ελάχιστη πρόοδος σε ότι αφορά τη θρησκευτική ελευθερία. Ακριβώς επειδή ποιμαίνουν επί μειονοτικών Εκκλησιών σε χώρες με ορθόδοξη ή μουσουλμανική πλειοψηφία οι Επίσκοποι της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης εύχονται μεγαλύτερη συμμετοχή στο διάλογο με τις αντίστοιχες ορθόδοξες Εκκλησίες και με το Ισλάμ».Το δημοσίευμα συνοδεύεται με φωτογραφία των καθολικών Επισκόπων με τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά τη συνάντηση στο Φανάρι.

1 σχόλια:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης 13 Μαρτίου 2009 στις 12:37 π.μ.  

Ο Ιωάννης Κατσιμουτρίδης (BIG FAT GREEK CARICATURE) ουδεν δεχθή δωρήσην πρως ανακτίσεως ελληνοσχολής των Βρώνκων οπού φοίτησεν. Ήταν στενός συνεργάτης της Αθανασίας Τσιλλιέρη Τουρκιας. Τα τάχα του πλούτη ανοικουν εις εφοπλιστές μέσω επενδυτικά κονδύλια εκκλησιάς. Εφοπλιστές είναι όλοι λόρδοι Βενετιάς ξεπουλημένοι στον πάπα και έχουν αίμα σέρβων εις καβλιά των. Τα παπόμουτρα τον υποστηρίζουν μόνο επιδείς πρόδοσε την εκκλησία μας εις αυτούς. Μονο παπώγαμοι πρωέχθων εκ Δημάρχου Ιουλιάννη και άλλους παπώτρυπους.

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP