Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Έρευνες για ομαδικούς τάφους Κούρδων στη νοτιοανατολική Τουρκία


Ενδείξεις για την ύπαρξη ομαδικών τάφων Κούρδων έχουν στη διάθεσή τους οι τουρκικές Αρχές μετά την ανακάλυψη λειψάνων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, αναφέρει δικαστική πηγή.
Συγκεκριμένα σε ανασκαφές στο Σιλόπι της επαρχίας Σιρνάκ βρέθηκαν οστά και κομμάτια υφάσματος που εστάλησαν στο γραφείο του ιατροδικαστή για αναλύσεις.

Οι έρευνες γίνονται μετά από εντολή εισαγγελέα και τη δημοσίευση άρθρων στον Τύπο όπου αναφερόταν ότι πολλοί άνθρωποι που φέρονταν ως αγνοούμενοι στην δεκαετία...του 1990 (τη σημαντικότερη περίοδο της κουρδικής εξέγερσης στην περιοχή) ίσως εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με τα δημοσιέυματα, οι σοροί είχαν πεταχτεί σε πηγάδια γεμάτα με οξύ ή είχαν θαφτεί κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει το Σιλόπι με την γειτονική κωμόπολη Τσίζρε. Οι έρευνες γίνονταν και κοντά σε ένα στρατόπεδο, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ξεθάφτηκαν στην περιοχή τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που θεωρούνταν αγνοούμενοι. Το τελευταίο ανακαλύφθηκε το 2005 θαμμένο δίπλα σε ένα αυτοκινητόδρομο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP