Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Νέο κύμα συλλήψεων στην Τουρκία


Σύμφωνα με είδηση, η οποία καταχωρείται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNN Türk με τίτλο «Σε έξι Νομούς ταυτόχρονη επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας», στις πόλεις Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Χατάι, Μερσίνη και Αδανα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενήργησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις.

Στην Κωνσταντινούπολη διενεργήθηκε έρευνα στο κτήριο, όπου στεγάζεται η Σοσιαλιστική Πλατφόρμα Καταπιεσμένων, καθώς και στα Γραφεία του Πρακτορείου Güneş, όπου πραγματοποιούνται οι τεχνικές εργασίες της εφημερίδας Atılım.


Διευκρινίζεται ότι, κατά τις επιχειρήσεις αυτές, συνελήφθησαν περίπου 45 άτομα. Στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνεται και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. BEKSAV, Χατζή Ορμάν. Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα και στην οικία του Τζεμ Ντιντς, Προέδρου του Συνδικάτου Limter – İş, απ’ όπου κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του και ορισμένα cd.

Συνελήφθησαν, επίσης, η εκδότης της εφημερίδας Atılım, Γιουκσέκνταγ, οι δημοσιογράφοι Ονέρ και Ποϊράζ, ο Altinörs, συντονιστής της Μαρξιστικής Ακαδημίας Επιστημών, η εκπρόσωπος Αδάνων της Σοσιαλιστικής Πλατφόρμας Καταπιεσμένων [ΣΠΚ], Χούλια Γκερτσέκ, ο εκπρόσωπος Άγκυρας της ίδιας Πλατφόρμας Alihan Alhan, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζόμενης Γυναίκας, Münevver İltemur, Tuğba Gümüş και Fatma Siner, καθώς και ο κοινός υποψήφιος δήμαρχος για το Χατάι και εκπρόσωπος της ίδιας Πλατφόρμας [ΣΠΚ] Muhsin Çobanoğlu.

Διευκρινίζεται ότι η Αστυνομία έχει έναν μακρύ κατάλογο συλλήψεων στα χέρια της.

Στην Άγκυρα ομάδες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέλαβαν οκτώ άτομα με τον ισχυρισμό ότι αποτελούσαν μέλη του Κομμουνιστικού Λενινιστικού Μαρξιστικού Κόμματος. Τις πρωινές ώρες, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Άγκυρας διενήργησε έφοδο στα Γραφεία μιας ομάδας, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος της ΣΠΚ.

Στη Σμύρνη, επίσης, ομάδες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έφοδο στα Γραφεία της ίδιας Πλατφόρμας. Έτσι, συνελήφθη ένα άτομο με τα στοιχεία S.E., το οποίο και μεταφέρθηκε στην Άγκυρα για ανάκριση.

Η ίδια είδηση αναρτάται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV με τίτλο «Έφοδος στην εφημερίδα Atılım», στην ιστοσελίδα της Zaman με τον ίδιο τίτλο, καθώς και στην ιστοσελίδα της Hürriyet με τους τίτλους «33 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη» και «Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Άγκυρα: 8 συλλήψεις».

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP