Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ακύρωση της αποστολής του «στόλου» στη Γάζα;


ΑΝΑΝΕΩΣΗ (17:15): Η «ανθρωπιστική» οργάνωση IHH φέρεται να επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο για την αποστολή στη Γάζα.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ΔΕΝ σκοπεύει να ακυρώσει την αποστολή, αλλά επικαλούμενη «τεχνικά προβλήματα» στο σκάφος «Μάβι Μαρμαρά», να μην συμμετάσχει στην αρχική φάση της, αλλά να αποπλεύσει από την Τουρκία με κατεύθυνση τη Γάζα σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν αποκλείεται, αυτό να είναι και το σχέδιο που προωθούν εναλλακτικά οι Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν παρέμβει, με σκοπό την αποτροπή στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ, η οποία θα οδηγήσει σε σοβαρή κλιμάκωση την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Έντονες φαίνεται πως είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες με αντικείμενο την αποτροπή του απόπλου του αυτοαποκαλούμενου ως «στόλου της ελευθερίας» με προορισμό τη Γάζα, μια αποστολή η οποία εάν προχωρήσει, θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει την επέμβαση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμερικανικές πιέσεις προς την κυβέρνηση Ερντογάν είναι πλέον ασφυκτικές και οι διάφορες ευθείες ή συγκεκαλυμμένες προειδοποιήσεις ξεκάθαρες.

Τα μηνύματα φαίνεται πως έχουν διαβιβαστεί από την κυβέρνηση προς τους υπευθύνους της «ανθρωπιστικής» τουρκικής ισλαμικής οργάνωσης IHH οι οποίοι με δηλώσεις τους φαίνεται ότι – προσωρινά τουλάχιστον – κάνουν πίσω. Γνωστή είναι η παρέμβαση Νταβούτογλου που ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

defence-point.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP