Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τουρκικά συστήματα σε πακιστανικές φρεγάτες


Το Πακιστάν διαπραγματεύεται την περίοδο αυτή την εγκατάσταση του συστήματος GENESIS στην νέα φρεγάτα τύπου O.H. Perry την οποία πρόσφατα παρέλαβε από τις ΗΠΑ ενώ αίτημα της ασιατικής χώρας είναι η παραχώρηση από τις ΗΠΑ πέντε ακόμα πλοίων του ιδίου τύπου.

Στον ίδιο τομέα των ναυτικών συστημάτων οριστικοποιήθηκαν οι προδιαγραφές των νέων αποβατικών πλοίων που πρόκειται να ναυπηγηθούν στα ναυπηγεία ADIK. Τα πλοία θα έχουν μήκος 138,7 μέτρα, εκτόπισμα 7125 τόνους, η ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύξει θα φτάνει τους 18 κόμβους, θα μπορεί να μεταφέρει ελικόπτερο βάρους μέχρι 15 τόνων και θα είναι εξοπλισμένο με Σύστημα Διαχείρισης Μάχης GENESIS με 5 κονσόλες.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του πλοίου θα περιλαμβάνει ραντάρ SMART-S Mk2 3D, δύο συστήματα ASELFLIR-300D σύστημα αντιμέτρων τορπιλών, σύστημα EH/ESM (2-18GHz), Link 11-16/22 και προειδοποιητή δέσμης Laser. Ο οπλισμός του θα αποτελείται από δύο πυροβόλα Otomelara 40 χλστ και δύο συστήματα Phalanx CIWS.

Ενδιαφέρον πάντως προκαλε΄θι η είδηση για το κόστος ναυπήγησης της πρώτης κορβέτας κλάσης Ada η οποία σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα έφτασε τα 260 εκατ. δολάρια δηλαδή 176,5 εκατ. ευρώ….

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP