Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μικρή η εκπροσώπηση των μειονοτήτων στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία


Δύο άτομα συριακής και δύο εβραϊκής καταγωγής θα βάλουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.Πολλά από τα μέλη μειονοτήτων της Τουρκίας είναι δυσαρεστημένα, καθώς μόλις τέσσερα μέλη από τις κοινότητες βάζουν υποψηφιότητα για το Κοινοβούλιο στις επικείμενες γενικές εκλογές της χώρας, ενώ μόνο ένα από αυτά έχει ουσιαστικές πιθανότητες να εκλεγεί.

Δύο άτομα συριακής και δύο εβραϊκής καταγωγής θα βάλουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά κανένα κόμμα δεν επέλεξε κάποιον Αρμένιο υποψήφιο, αποδεικνύοντας λάθος τις προηγούμενες προβλέψεις.

"Πρόκειται για σαφή ένδειξη ότι [οι Αρμένιοι] είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας," δήλωσε στη Hürriyet ο Μελκόν Καρακοσέ (Melkon Karaköse), ο οποίος δεν κατάφερε να μπει στη λίστα της Κωνσταντινούπολης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). "Ακόμα και οι Τούρκοι που μετανάστευσαν στην Ευρώπη τη δεκαετία του '60 έγιναν υπουργοί ή βουλευτές στις χώρες διαμονής τους. Εμείς ζούμε σε αυτά τα εδάφη εδώ και 3.000 χρόνια και δεν μπορούμε να μπούμε στο Κοινοβούλιο."

Άγγελος Καρράς
http://www.turkishgreeknews.org

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP