Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αρχηγός Τουρκικής ΠΑ:”Έχουμε τη καλύτερη Αεροπορία-Σχεδιάζουμε μαχητικό αεροσκάφος.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Ακσάϊ, σε δηλώσεις του προς τους τούρκους δημοσιογράφους αποκάλυψε οτι η Τουρκία έχει ξεκινήσει την προσπάθεια παραγωγής του πρώτου “εθνικού μαχητικού” που θα είναι αποκλειστικά τουρκικής κατασκευής. ” Ήδη έχουμε συγκροτήσει ειδική ομάδα για το εθνικό μαχητικό.Όλοι εργάζονται εδώ και δυο μήνες. Για να παράγουμε στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία το δικό μας μαχητικό,σε 25 χρόνια. Έχουμε αγωνία.” τόνισε.

Ο τούρκος πτέραρχος στην προσπάθεια του να ανεβάσει το ηθικό των τούρκων δημοσιογράφων αρχισε να κάνει και προκλητικές δηλώσεις όπως “Είμαστε η καλύτερη πολεμική αεροπορία της ευρύτερης περιοχής και είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό” δήλωσε ο Ακσάϊ.

Ο Ακσάϊ δήλωσε οτι το μαχητικό F-35 που σχεδιάζει να αγοράσει η Τουρκία είναι ένα “καταπληκτικό μαχητικό”. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν τους κωδικούς πτήσεις του αεροσκάφους, και δήλωσε οτι “πιστεύω οτι το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί με διαπραγματεύσεις”.

onalert.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP