Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μας περίσσευαν... λεφτά για το τέμενος Βαγιατζήτ;


Την ώρα που κλείνουν Σχολεία και δεν έχουν βενζίνη τα Αστυνομικά οχήματα στον Έβρο, οι “σκορπαλευριές” της Κυβέρνησης συνεχίζονται. - Εγκρίνουν 4 εκατομμύρια ευρώ για να ευχαριστήσουν μήπως τον κ. Νταβούτογλου; - “Φαίνεται ότι τα λεφτά υπάρχουν, μόνο για εκεί που θέλουν να τα δώσουν”. Την ώρα που η Κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, την ώρα που από την άγρια φορολογία κλείνουν συνέχεια τα μαγαζιά στην αγορά, και την ώρα που κάθε ικμάδα της οικονομίας μας πηγαίνει στους τοκογλύφους, της τρόικας, οι σκορπαλευριές στο ελληνικό “δοβλέτι” συνεχίζονται.

Μέσα λοιπόν σε καιρούς χαλεπούς αποφασίσθηκε (βλέπε φύλλο Ε.Θ. 19 Μαρτίου 2011) η αναστήλωση του τεμένους Βαγιατζήτ στη Θράκη. Υποθέτουμε ότι αυτή η επιλογή, προφανώς θα βασίζεται στο επιχείρημα “σεβασμού προς τα ιστορικά μνημεία που θα προσελκύσουν τουριστικό ενδιαφέρον στην περιοχή...”.

Και όμως, η προτεραιότητα αυτή μας εκπλήσσει, τη στιγμή μάλιστα που το κονδύλιο δεν είναι αμελητέο, παρά εκτιμάται περίπου 4 εκ. ευρώ.

Την ίδια εποχή που το κράτος ήθελε κλείσει τη βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια λόγω περιορισμού δημοσιονομικών δαπανών (και ανέλαβε τη λειτουργία της ο ευπατρίδης κ. Εμφιετζόγλου!!), αποφασίζουν να αναστηλώσουν το τέμενος ενός Σουλτάνου που αν δεν τον αναχαίτιζε ο Ταμερλάνος τον 140 αιώνα, θα είχε αφανίσει όλη τη Βυζαντινή αυτοκρατορία μαζί με τους λοιπούς λαούς των Βαλκανίων από τότε;

Τι σπουδή επιτέλους να ευχαριστήσουμε την Τουρκία, μια που ο Νταβούτογλου μας έκανε την “τιμή” να περιοδεύσει στη Θράκη, υπενθυμίζοντας επίμονα “τα περί δικαιωμάτων των τουρκικών μειονοτήτων της Θράκης”!

Και επιτέλους, αν η Τουρκία αναλάμβανε τα έξοδα, δεν θα είχαμε να σχολιάσουμε κάτι, εφ' όσον είμαστε πάντα καλόβολοι απέναντι στις θρησκευτικές μειονότητες που φιλοξενούνται στην ελληνική επικράτεια.

Αν αποφασίσαμε να τιμήσουμε την Οθωμανική Ιστορία, τότε να βάλουμε δίπλα στο τέμενος και ένα .. κλουβί, για να θυμίζει το ατιμωτικό τέλος που είχε ο Βαγιατζήτ από τον Ταμερλάνο. Έτσι θα ξέρουμε όλη του την ιστορία, όχι μισές δουλειές! Για το θέμα αυτό πάντως, ο τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Βουλευτές Ξάνθης, κ, Παναγιώτης Σγουρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Δεν είμαι εναντίον της αναμόχλευσης του πολιτιστικού παρελθόντος και της ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων. Αντιθέτως, πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει και να λατρεύει το Θεό από την δική του οπτική γωνία. Όταν, όμως αφενός το πολιτιστικό παρελθόν έχει σκοτεινές πλευρές που η Τουρκία λησμονά, όπως τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς του ελληνικού έθνους από τον οθωμανικό ζυγό και αφετέρου όλα όσα υπέστη ο ελληνικός λαός εκείνη την εποχή.

Όταν επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κύρος Α. Νταβούτογλου μαζί με τον πρωθυπουργός της Τουρκίας, κύριο Ερντογάν, επιχειρούν μέσα από τον πολιτισμό να αναβιώσουν τον Νεοοθωμανισμό και να ασκήσουν την εξωτερική πολιτική τους εις βάρος των γειτονικών χωρών, τότε, κάθε σώφρονας χώρα θα πρέπει να είναι προσεκτική στο να ρίχνει νερό στο μύλο της θεωρίας του “στρατηγικού βάθους” του κ. Νταβούτογλου”. “Πολύ μάλλον, όταν αυτά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τα έχει ανάγκη η χώρα μας, για να καλύψει άλλες τρύπες. Φαίνεται, ότι λεφτά υπάρχουν, μόνον, για εκεί που θέλουν να τα δώσουν”.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/04/blog-post_9319.html

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP