Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ


Αποκαλύφθηκε ότι την ώρα που δεν έχει αρχίσει καμιά διοικητική διαδικασία σε βάρος των 29 εν ενεργεία αξιωματικών-κατηγορουμένων, αποβλήθηκαν από τον στρατό δύο από τα θύματα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο λόγω ¨ανήθικης συμπεριφοράς¨. Παρά το ότι οι 2 ναύαρχοι και 12 άλλοι εν ενεργεία συνεχίζουν να είναι στις θέσεις τους, οι υπαξιωματικοί που φάνηκαν στις ακατάλληλες εικόνες, Ιλχάρ Αλπέρ και Φατίχ Ουμίτ Ντογάν αποβλήθηκαν.

Αποκαλύφθηκε ότι η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων (DKK) με μια ξαφνική απόφαση της, απέβαλε τους υπαξιωματικούς Ιλχάν Αλπέρ και Φατίχ Ουμίτ Ντογάν οι οποίοι περιλαμβάνονται με την ιδιότητα του θύματος στο κατηγορητήριο που συνέταξε η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης στα πλαίσια της υπόθεσης στρατιωτικής κατασκοπίας και πορνείας. Και ενώ αποβάλλονται με φοβερή ταχύτητα από την DKK οι υπαξιωματικοί θύματα της συμμορίας, για τους 29 εν ενεργεία, μεταξύ των οποίων και οι υποναύαρχοι Σαφάκ Γιουρεκλί και Φαχρί Τζαν Γιλντιρίμ δεν έχει αρχίσει καμία διαδικασία.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΒΑΛΕ ΜΗΝΥΣΗ
Ο εισαγγελέας της υπόθεσης Φικρέτ Σετσέν μετά τον εντοπισμό του φακέλου με τίτλο ¨άκρως απόρρητο¨ που είχε ετοιμάσει ο ύποπτος Φατίχ Γιαβούζ Ουράς, πήρε κατάθεση από τον υπαξιωματικό-θύμα Ιλχάν Αλπέρ. Ο Αλπέρ στην κατάθεση του ανέφερε πως οι εικόνες που τον δείχνουν κατά την διάρκεια σεξουαλικής επαφής με γυναίκα ανήκουν στον ίδιο. πως δεν ξέρει πως πέρασαν αυτές οι εικόνες στα χέρια της συμμορίας, και πως θα υποβάλλει μήνυση. Το θύμα όμως μετά την αποκάλυψη των ακατάλληλων εικόνων και αφού είχε υποβάλλει μήνυση, στις 15 Φεβρουαρίου 2011 αποβλήθηκε με αιτιολογία τον ¨ακατάλληλο τρόπο άσκησης καθήκοντος στις ΤΕΔ¨.
……………………..
Η απόφαση για την αποβολή του Ιλχάν Αλπέρ, φέρει την υπογραφή του υπουργού Άμυνας Βετζτνί Γκιονούλ και του διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ουγούρ Γιγίτ. Μετά από τις κατασχεθείσες ακατάλληλες εικόνες που βρέθηκαν στα πλαίσια της υπόθεσης κατασκοπίας και στις οποίες φαινόταν ο υπαξιωματικός Φατίχ Ουμίτ Ντογάν να έρχεται σε επαφή με γυναίκες, με την ίδια δικαιολογία, αποβλήθηκε και αυτός από τις ΤΕΔ. Και ο Ντογάν αναφέρεται ως θύμα στην υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπίας.


ΥΠΟΒΑΛΛΑΜΕ ΕΦΕΣΗ
Ο καταγόμενος από το Ντιγιαρμπακίρ Αλπέρ από το 2004 έως τώρα υπηρετεί ως υπαξιωματικός υγειονομικού στις ΤΕΔ. Ο Αλπέρ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ, είπε πως έχει υποβάλλει έφεση στο Ανώτατο Στρατιωτικό Δικαστήριο (AYİM).Ο Αλπέρ είπε πως όταν έμαθε πως αποβλήθηκε εξεπλάγη πολύ και ανέφερε πως «Εμείς έχουμε υποβάλλει μήνυση. Σχετικά με το περιστατικό δεν έχουμε κάποια πληροφορία ή είδηση. Την στιγμή που το μητρώο μας ήταν καλό, γιατί μας πετάξατε τους είπαμε. Δεν διαπράξαμε κάτι». Ο Αλπέρ ανέφερε πως το δικαστήριο μπορεί να διαρκέσει και 6 μήνες και πως δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να περιμένει.


ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ
Έγινε γνωστό ότι όλοι οι κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν στα πλαίσια της υπόθεσης στρατιωτικής κατασκοπίας και πορνείας και αφέθηκαν ελεύθεροι, συνεχίζουν κανονικά τα καθήκοντα τους. Αναφέρεται πως η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων δεν άρχισε καμία διαδικασία σε βάρος των κρατουμένων για την υπόθεση αυτή.
Στην υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπίας υπάρχουν 68 καταγγέλλοντες, μεταξύ των οποίων οι συνταξιούχοι αντιναύαρχοι Τουρκέρ Ερτούρκ και Μουτζαχίτ Σισλίογλου, ο κρατούμενος για την υπόθεση Βαριοπούλα επιτελικός αξιωματικός Μουχαρέμ Νουρί Αλατζαλί, ο αντιναύαρχος Φικρέτ Γκιουνές και η σύζυγος του Μανόλια Γκιουνές.


ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚAΝ ΣΤΟΝ ¨ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ¨ ΦΑΚΕΛΟ
Οι ακατάλληλες εικόνες του κατηγορητηρίου για την στρατιωτική κατασκοπία βρέθηκαν στον φάκελο με την ονομασία ¨Άκρως απόρρητο¨. Μετά από αυτό ο Ιλχάν Αλπέρ υπέβαλλε μήνυση. Αναφέρεται πως στον ίδιο φάκελο που είχε ετοιμαστεί από τον ύποπτο πλέον Φαχρί Γιαβούζ Ουράς, υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου που ανήκαν στους Αλή Γκιοκτσέ, Ερκούτ Ακκαρτάλ, Φατίχ Κοτζαναλί, Ερκάν Ντεμίρ, Φιράτ Γεσιλγιαπράκ, Ιλχάν Αλπέρ, Οκτάϊ Οζκουμπάτ και Φατίχ Ουμίτ Ντογάν. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως έγινε αντιληπτό πως τα βίντεο είναι τραβηγμένα από κρυφή κάμερα και περιγράφεται πως ο Ουράς σαν μέλος της οργάνωσης και μετά από εντολή της οργάνωσης κατέγραψε εικόνες από την ιδιωτική ζωή των ατόμων αυτών και τις παρέδωσε στην οργάνωση.
……………………..
Παρά τα απόρρητα έγγραφα, καμία διαδικασία
Ζητήθηκε η άποψη του Γενικού Επιτελείου σχετικά με τις φωτογραφίες και τους χάρτες από στρατιωτικές μονάδες που κατασχέθηκαν από τον συνταξιούχο συνταγματάρχη Ιμπραίμ Σεζέρ στα πλαίσια της υπόθεσης στρατιωτικής κατασκοπίας. Το Γενικό Επιτελείο απάντησε πως ¨Πρόκειται για έγγραφα που απαγορεύεται να κοινοποιηθούν και πρέπει να παραμείνουν απόρρητα¨. Έγινε γνωστό ότι παρά το ότι βρέθηκαν χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στους κατηγορουμένους ακόμα συνεχίζουν να υπηρετούνε στις ΤΕΔ. Στο κατηγορητήριο περιγράφεται πως βρέθηκαν στους κατηγορουμένους τα πρωτόκολλα ασφαλείας των οχημάτων που ανήκαν σε στρατιωτικές μονάδες, τα σχέδια ασφαλείας των ίδιων των μονάδων ενώ αναφέρεται πως «Το Γενικό Επιτελείο στο έγγραφο-απάντηση που έστειλε αναφέρει σχετικά με την διαβάθμιση απορρήτου των εγγράφων πως ¨Σε περίπτωση που περνούσαν στα χέρια ξένου κράτους, θα διασφάλιζαν όφελος σε αυτό. Μερικές από τις φωτογραφίες και τα βίντεο διασφάλιζαν αποκαλυπτικές πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες επίθεσης και σαμποτάζ σε βάρος των ραντάρ» ¨.


tourkikanea.gr

Αναγνώστες

About This Blog

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP